Volledig scherm
De documentaire die Dennis Alink maakt over Herman Brood wordt zaterdag 19 november voor het eerst gedraaid tijdens het IDFA-festival in Amsterdam. © Marcel Israel

Carré krijgt primeur van Twentse documentaire over Herman Brood

OLDENZAAL/AMSTERDAM - 'Unknown Brood', de documentaire van regisseur en oud-Oldenzaler Dennis Alink, beleeft zaterdag 19 november zijn wereldpremière in het Amsterdamse theater Carré. De film over het leven van Herman Brood dingt op het jaarlijkse IDFA-festival mee naar twee prijzen.
Meer dan dan drie jaar had filmmaker Alink nodig voor een documentaire over Herman Brood. Vanaf 1 december is het resultaat te zien in filmhuizen, bioscopen en poppodia. ‘Unknown Brood’ laat de kijkers kennismaken met een onbekende kant van Herman Brood, die op 11 juli 2001 zelfmoord pleegde door van het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel te springen.

Nominaties
Voor zijn documentaire sprak Alink met mensen die dicht bij hem stonden en kreeg hij de beschikking over niet eerder vertoond filmmateriaal. Zijn documentaire is op het IDFA-festival genomineerd in twee categorieën: Nederlandse documentaires en muziekdocumentaires. Op 12 maart 2017 is de documentaire, inclusief nagesprek met regisseur Alink, te zien in het Filmhuis Oldenzaal.

Oldenzaal e.o.