Volledig scherm
Door het achterste deel van de passage te slopen, wordt de bieb ook vanuit de Deurningerstraat bereikbaar gemaakt. © Jaap Vaneker

CDA Oldenzaal: sloop deel van passage in Vijfhoek

OLDENZAAL - Het voorstel om de gehele passage Deurningerstraat te slopen in plaats van af te sluiten, is financieel wel ‘erg lastig’.

Om die reden presenteert CDA-leider Maaike Rödel een tweede optie. Nog steeds pleit zij voor sloop van deze poot van winkelcentrum In den vijfhoek. Maar nu slechts het deel van de poot tot aan de plek waar de bibliotheek moet komen.

Variant
Een variant die veel voordelen biedt, menen Rödel en Jaap Vaneker (forumlid voor het CDA). Op die manier kan de bieb alsnog een tweede ingang krijgen, te bereiken vanaf de Deurningerstraat maar ook vanuit de Hofstraat. De toegankelijkheid voor minder valide bezoekers van de bieb wordt ermee vergroot. De ruimte die vrijkomt door het achterste deel af te breken, kan worden ingevuld met extra groen en speeltoestellen voor kinderen. „Je hebt zoveel meer mogelijkheden dan de oplossing die door Unibail Rodamco is bedacht”, weet Vaneker.

Sloop
Beide CDA-ers beseffen dat juist de medewerking van de vastgoedeigenaar cruciaal is bij het revitaliseren van de Vijfhoek: „Wij hebben er niets over te zeggen.” Maar ook als de sloopvariant van het CDA het niet haalt, benadrukt Rödel, moet de bibliotheek twee ingangen krijgen. „Er moet wat gebeuren met de binnenstad."

Oldenzaal e.o.