Volledig scherm
Bennie Weppel (links) en Henk Leus (rechts) zijn dik tevreden met de kookkunsten van chef-kok Gerben, die de maaltijden uit serveert. © Robin Hilberink

Chef-kok Gerben legt ouderen Mariahof in Oldenzaal in de watten

OLDENZAAL - Voor de bewoners van woon- en zorgcentra Mariahof staat elke dag een gezellig gedekte tafel klaar. Ze genieten van driegangenmenu vers bereid door ervaren chef-kok Gerben Zuidersma (34). 

Vrijdagmiddag hadden de 'gasten' van Zuidersma de keuze uit  Heekfilet, waspeentjes en aardappelpuree of speklap met tuinboontjes a la crème en gekookte aardappels.  ,,Met als voorafje aspergesoep en tiramisu ijs na'', zegt Zuidersma.

Hoger niveau

De afgestudeerd kok uit Oldenzaal werk sinds een halfjaar bij Mariahof en heeft sindsdien de kwaliteit van het diner naar een hoger niveau getild. De groenten die voor zijn komst kant-en-klaar werden geleverd worden nu vers bereid. Aardappels die nog wel gekookt geleverd worden, krijgen een knapperige kost in de oven en het vlees wordt verrijkt met verse kruiden. 

Sfeer

Naast het verbeteren van de kwaliteit en smaak van de maaltijden is de sfeer binnen de deuren van het restaurant verhoogd. Op de gedekte tafel ligt een linnen tafelkleed en op de achtergrond klinkt een rustig muziekje. Mensen krijgen hun gerechten aan tafel uitgeserveerd. 

De bewoners doppen hun eigen boontjes, ook letterlijk. Zuidersma betrekt ze namelijk vaak bij de bereiding van het eten en het ophalen van de groenten van het land. Eens per twee maanden is er een thema-avond, bijvoorbeeld geheel in Franse- of Chineze sfeer. Dan kan de chef-kok zijn creativiteit de vrije loop laten. 

Oldenzaal e.o.