Volledig scherm
Het college houdt vast aan het oorspronkelijke plan voor de revitalisatie van winkelcentrum In den Vijfhoek. Dat betekent dat de passage aan de zijde van de Deurningerstraat aan de openbaarheid moet worden onttrokken. © Frans Nikkels

College houdt vast aan oorspronkelijk plan voor Vijfhoek

OLDENZAAL- Bij het revitaliseren van winkelcentrum In den Vijfhoek kiest het college van B en W toch voor variant 4. Belangrijkste consequentie van dit besluit is de sluiting van de passage Deurningerstraat. Een maatregel waar de ondernemers aan de Deurningerstraat zich naar alle waarschijnlijkheid juridisch tegen gaan verzetten.

Met de keuze voor variant 4 houdt het college vast aan het oorspronkelijke revitalisatieplan. Met Unibail-Rodamco (voornaamste eigenaar van de Vijfhoek) en WBO Wonen wil de gemeente circa zeven miljoen euro investeren in het winkelcentrum en directe omgeving. Een belangrijk onderdeel van dit plan is ook de komst van de openbare bibliotheek. Het nieuwe onderkomen van de bieb is alleen vanuit de Vijfhoek toegankelijk. Het grote voordeel hiervan (aldus B en W): aan de zijde van de Deurningerstraat ontstaat nu een unit die de ‘aantrekkelijkheid van de straat kan vergroten’.
Zoals eerder gemeld had het college eind april opdracht gekregen de financiële gevolgen uit te werken van drie alternatieve oplossingen voor het aantrekkelijker maken van het noodlijdende winkelcentrum. Een deel van de raad (CDA, PvdA en VVD) pleit voor sloop van de passage in combinatie met een entree tot de Vijfhoek. Een oplossing die ook de voorkeur krijgt van de ondernemers uit de aanloopstraten. ‘Op basis van een integrale afweging van de consequenties, de belangen en de kosten’ komt het college echter tot een andere voorkeur. „De kosten van de andere drie varianten wegen niet op tegen de te verwachten maatschappelijke opbrengsten”, motiveert het college. Bovendien: „Met de uitvoering van variant 4 zijn geen extra kosten gemoeid.”

Oldenzaal e.o.