Volledig scherm
D66 Oldenzaal wil dat de gemeente zich inzet voor het realiseren van een lokaal poppodium. © Toma Tudor

D66 Oldenzaal: gemeente moet gaan voor poppodium

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal moet de ambitie hebben om ('op geheel eigen wijze') een lokaal poppodium te creëren. Die expliciete boodschap heeft D66 Oldenzaal opgenomen in het verkiezingsprogramma 2018. 

Waar het gaat om het verder ontwikkelen van muzikale initiatieven in de Boeskoolstad ziet D66 een faciliterende rol weggelegd voor de gemeente Oldenzaal. Leegstaande bedrijfspanden kunnen gebruikt worden als repetitiestudio's. Ook wordt gepleit voor een platform waar de muziek 'de stad in komt'.

TAS

De aanpak die D66 de komende vier jaren voor ogen staat, vertelt lijsttrekker Mari Ailo-Zaila, is gebaseerd op drie uitgangspunten: Trots, Aandacht en Samen (TAS). Het verkiezingsprogramma stelt goed onderwijs, goede zorg en goed wonen in het vooruitzicht. Voor het eerste (goed onderwijs) wil D66 dat elke school in Oldenzaal een conciërge krijgt. Want conciërges zijn de oren en ogen van een school en kunnen docenten veel werk uit handen nemen.

Horeca-aanbod

Voor de lokale horeca-ondernemers en de Oldenzaalse jongeren ligt er volgens D66 een grote kans om het uitgaanscentrum te vergroten en te verbreden. De gemeente moet zich hier actief voor inzetten en meedenken over een verbreding van het horeca-aanbod. Als dat niet leidt tot meer overlast, staat de partij niet afwijzend tegenover een verdere verruiming van de sluitingstijden.

 1. Archeologisch onderzoek in Oldenzaal: nieuw inzicht in geschiedenis stad
  PREMIUM
  VIDEO

  Archeolo­gisch onderzoek in Oldenzaal: nieuw inzicht in geschiede­nis stad

  OLDENZAAL - Dat Oldenzaal zich in de Middeleeuwen (ca. 500 tot 1500) ontwikkelde tot een belangrijke handelsstad en het kerkelijke centrum van Twente is bekend. Maar dat de stad al in de dertiende eeuw uit haar voegen barstte is voor de archeologen Hans Oude Rengerink en Thomas Spitzers een complete verrassing. Het tweetal komt tot deze conclusie na proefsleuvenonderzoek in een deel van de vroegere stadsgracht in de Tuin van Soer. De tuin vormt straks samen met de tuin van Palthe Huis en die van De Bombazijn een groene oase midden in de stad.

Oldenzaal e.o.

poll

Lil’ Kleine treedt op in Saasveld na ophef in Hengevelde

Lil’ Kleine treedt op in Saasveld na ophef in Hengevelde

 • Slim van de boeker. Hij trekt altijd wel veel publiek (9%)
 • Ik zou er na die wegloop-actie toch niet zo happig meer op zijn (52%)
 • Zolang het publiek het bier gewoon opdrinkt, is er niks aan de hand (40%)
1886 stemmen