Volledig scherm
D66 Oldenzaal wil dat de gemeente zich inzet voor het realiseren van een lokaal poppodium. © Toma Tudor

D66 Oldenzaal: gemeente moet gaan voor poppodium

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal moet de ambitie hebben om ('op geheel eigen wijze') een lokaal poppodium te creëren. Die expliciete boodschap heeft D66 Oldenzaal opgenomen in het verkiezingsprogramma 2018. 

Waar het gaat om het verder ontwikkelen van muzikale initiatieven in de Boeskoolstad ziet D66 een faciliterende rol weggelegd voor de gemeente Oldenzaal. Leegstaande bedrijfspanden kunnen gebruikt worden als repetitiestudio's. Ook wordt gepleit voor een platform waar de muziek 'de stad in komt'.

TAS

De aanpak die D66 de komende vier jaren voor ogen staat, vertelt lijsttrekker Mari Ailo-Zaila, is gebaseerd op drie uitgangspunten: Trots, Aandacht en Samen (TAS). Het verkiezingsprogramma stelt goed onderwijs, goede zorg en goed wonen in het vooruitzicht. Voor het eerste (goed onderwijs) wil D66 dat elke school in Oldenzaal een conciërge krijgt. Want conciërges zijn de oren en ogen van een school en kunnen docenten veel werk uit handen nemen.

Horeca-aanbod

Voor de lokale horeca-ondernemers en de Oldenzaalse jongeren ligt er volgens D66 een grote kans om het uitgaanscentrum te vergroten en te verbreden. De gemeente moet zich hier actief voor inzetten en meedenken over een verbreding van het horeca-aanbod. Als dat niet leidt tot meer overlast, staat de partij niet afwijzend tegenover een verdere verruiming van de sluitingstijden.

  1. Eis: 32 maanden voor Deventenaar die in Oldenzaal door het lint ging

    Eis: 32 maanden voor Devente­naar die in Oldenzaal door het lint ging

    OLDENZAAL/ALMELO - Op 25 maart dit jaar komt er rond een uur of negen in de avond een paniektelefoontje binnen bij de 112-alarmcentrale. Terwijl er op de achtergrond huilende kinderen te horen zijn en er een ruit kapot wordt geslagen, hoort de centralist een vrouw uit Oldenzaal uitroepen dat haar vriend net is neergestoken door haar ex-man. “Hij is helemaal gek geworden, hij slaat nu het raam kapot, hij staat voor de deur”, roept ze.

Oldenzaal e.o.

poll

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

  • Hadden ze veel eerder moeten doen, is toch een incrowd-feestje (75%)
  • Eeuwig zonde, hoorde toch een beetje bij het begin van het nieuwe jaar (8%)
  • Mooie kans voor lokale ondernemers om een alternatieve receptie te organiseren (17%)
867 stemmen