Volledig scherm
© Barbara Trienen

Dansen bij ‘Kolmschot’ in Oldenzaal definitief verleden tijd

OLDENZAAL - Vele generaties Oldenzalers, maar ook jongeren uit de omliggende dorpen, leerden er dansen. Met de verkoop van Dansschool Kolmschot aan Meijbreestraat aan een particulier die van het pand een woonhuis maakt, komt na bijna zestig jaar een einde aan dat tijdperk.

De levering van de dansschool aan de nieuwe eigenaar moet in de zomervakantie zijn beslag krijgen. Tot die tijd kunnen de dansgroepen er nog terecht voor hun lessen. In september is het exact twintig jaar geleden dat Remco en Yvonne Righard samen de dansstudio overnamen van Hans Kolmschot. Volgens Righard begon Kolmschot omstreeks 1960 met het geven van danslessen aan de Meijbreestraat. 

Verkoop

Vorig najaar nam Righard het besluit om het pand in de verkoop te zetten bij Kock Van Benthem makelaars. Een beslissing die alles te maken had met de ‘verkoop’ van een deel van het klantenbestand aan Lisa Gierveld van Lez Studio, voorheen Dance Centre Lisa. Zij nam alle leden over die aan nieuwere vormen van dansen deden (o.a. hiphop en streetdance).

Stijldansen

Toen al was duidelijk dat Righard het huidige (grote) pand niet meer zou aanhouden. „We maken het seizoen af op de huidige plek. Vanaf augustus gaan we elders in de stad een zaal huren; we hebben diverse opties lopen.” Op de nieuwe plek wordt straks alleen nog stijldanslessen aangeboden. 

Righard benadrukt dat de naam Kolmschot blijft bestaan. „Het is prima zo. In twintig jaar tijd is er heel veel veranderd. Streetdance en hiphop zijn niet echt ons ding. Als we afscheid hadden moeten nemen van de naam Kolmschot of het stijldansen was het een ander verhaal geweest.” De verkoop van de dansschool maakt dat het echtpaar Righard, dat nu op de zaak woonde, ook op zoek moet naar een nieuwe woning. 

Volledig scherm
© Google Streetview

Oldenzaal e.o.