Volledig scherm

De 5 favoriete voetbalshirts van een verzamelaar uit Twente

DENEKAMP - Ruim 800 exemplaren telt zijn collectie voetbalshirts: Jesse Rabbenjee (42) uit Denekamp kan er elke voetbaliefhebber jaloers mee maken.

Bekijk hieronder 5 van zijn favoriete shirts, waar ook gedragen tenue's inzitten van Zlatan, Guardiola, Seedorf, Beckham en veel andere sterren.

1. OC Nantes (1980-1981)

“Bob Marley droeg veel voetbalshirts, en dit was een van zijn favorieten. Het was mijn eerste voetbalshirt, gekocht in een vintagewinkeltje in Amerika. Het blijft een prachtig tenue. Ik draag hem nog vaak.”

2. Bangu Atlético Club Brasil (1985)

Volledig scherm

“De perfecte combinatie van design. De grote V-kraag, met een extra kraagje erin, en een groot logo op het shirt zonder shirtsponsor.”

3. Mexico (1998)

Volledig scherm

“Gedragen door het nationale elftal van Mexico in 1998. Een typisch jaren negentig-design. Ze maakten toen veel spuuglelijke shirts. Neem die van Nederland uit 1988 bijvoorbeeld, maar onder verzamelaars zijn ze razend populair.”

4. Heracles Almelo (1982)

Volledig scherm

“Ook een gaaf shirt met dat enorme logo op de borst. Ik heb ook veel shirts van Heracles, omdat Pasveer er gekeept heeft. Hij is voor mij een speciaal persoon.”

5. FC Twente (1983)

Volledig scherm

“Schitterend shirt, hoewel FC Twente er wel in gedegradeerd is. Dit is het shirt van Aad Killa uit dat seizoen. Wederom groot logo, strepen op de zijkant en geen shirtsponsor. Zo hoort het."

Lees hier het hele verhaal over de verzameling van Rabbeljee

Volledig scherm
© Lars Smook

Oldenzaal e.o.