Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijfsleider Loes Meijerink (links) met een aantal vrijwilligers van De Höfte: v.l.n.r. Johan Huijsmans, Dorien Gerrits, Wil Gerrits, Herman Vleer en Mieke ter Heurne. © Annina Romita

De Höfte na 25 jaar een parel van Oldenzaal

OLDENZAAL - Natuur- en Milieu Educatief Centrum De Höfte bestaat 25 jaar en viert dat met een jubileumdag op zaterdag 25 mei. Bedoeld voor iedereen die zich verbonden voelt met deze, uit een burgerinitiatief ontstane, ‘maatschappelijke parel’ van de stad.

Na een kwart eeuw zit duurzaamheid inmiddels onmiskenbaar in de genen van De Höfte. Dat is niet alleen zichtbaar in de educatieve (spel)activiteiten die worden georganiseerd voor de jongste bezoekers, maar ook in de eigen bedrijfsvoering. „Alles wat je hier om je heen ziet, hebben we verkregen via sponsoring”,  vertelt bedrijfsleider Loes Meijerink. Nieuwe spulletjes worden zelden aangekocht, vaker wordt gebruik gemaakt van tweedehands materialen. „We verkopen eieren van onze eigen kippen, fruit uit de eigen boomgaard en aardappelen uit eigen grond. De zelfvoorzienende boerderij die je vroeger veel zag, die willen we hier weer laten zien.”

Oldenzaal e.o.