Volledig scherm

De Maten winnaar Oldenzaalse schoolzwemwedstrijd

OLDENZAAL - De teams van de Oldenzaalse basisscholen De Maten, De Linde en De Wendakker mogen in mei volgend jaar meedoen aan de provinciale schoolzwemkampioenschappen. Zij bezetten respectievelijk de eerste drie plaatsen van het Oldenzaals schoolzwemkampioenschap, dat zaterdag werd gehouden in zwembad Vondersweijde.


In totaal namen daar 26 teams van alle Oldenzaalse basisscholen (op twee na) aan deel. Diverse scholen hadden meerdere teams afgevaardigd. Elk team bestond uit vier kinderen uit de groepen 4 en 5. Zij kwamen individueel in actie op de vrije slag en op rugcrawl. In teamverband deden ze mee aan de fun-estafette waarbij het de bedoeling was zo snel mogelijk een mat over het water van de ene naar de andere kant van het zwembad te brengen.
Oorkondes
Dat leverde vermakelijke taferelen op. De titelstrijd werd bijgewoond door veel klas- en schoolgenoten, veel ouders en familieleden. Zwembadmanager Shelly Jambor deed de prijsuitreiking. Voor de kinderen waren er medailles en oorkondes en voor de scholen waren er oorkondes. De organisatie was in handen van de zwemclub OZ & PC en zwembad Vondersweijde. Het was voor de tweede keer dat het schoolzwemkampioenschap op zaterdag werd afgewerkt.

Oldenzaal e.o.