Volledig scherm
Drankengroothandel De Monnik blijft, zo verzekert directeur Hans Olde Monnikhof, drank leveren aan de franchisevestigingen van de failliet verklaarde slijterijketen Mitra. © Carlo ter Ellen

De Monnik Oldenzaal blijft leveren aan Mitra-winkels

OLDENZAAL - Hans Olde Monnikhof, directeur van Drankengroothandel De Monnik Dranken, kan nog niet inschatten wat de gevolgen zijn van het faillissement van de slijterijketen Mitra. Hij houdt er echter wel rekening mee, dat zijn bedrijf daar een ‘scheur in de broek’ aan overhoudt.

De Mitra-keten telde ruim twintig eigen winkels en 143 franchisevestigingen. Het faillissement geldt voor de bedrijven Mitra Beheer en Mitra CV, waar de eigen winkels onder vallen. De Monnik sloot medio vorig jaar een grote deal met Mitra. Het Oldenzaalse bedrijf werd distributeur voor de landelijke Mitra-keten. Mede hierdoor breidde De Monnik zijn magazijn uit, om de eigen merkartikelen van Mitra op te kunnen bergen, en werden nieuwe medewerkers in dienst genomen.
Olde Monnikhof benadrukt dat de franchisewinkels geopend blijven. „Wij blijven daar gewoon leveren en factureren. De curator is nu aan het kijken wat er allemaal in de boedel zit. De franchise-ondernemers hebben allemaal een binding met de Mitra. Als hoofddistributeur zijn wij de meest geëigende partij om daar een rol in te spelen. We zijn nu bezig om daar zo snel mogelijk structuur in aan te brengen. Het is nu even een aparte tijd”, stelt de ondernemer nuchter vast.

Oldenzaal e.o.