Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein van Villa Rozenhof. © Carlo ter Ellen DTCT

De tragikomedie die luistert naar de naam Villa Rozenhof

analyseOLDENZAAL - Een onderneemster die van geen opgeven weet, extreem voorzichtige bestuurders, meedenkende raadsleden en zwaar teleurgestelde buren. De tragikomedie rondom Villa Rozenhof heeft alle ingrediënten voor een langlopende soapserie. 

Er is iets raars aan de hand met het dossier Rozenhof. Dat gevoel ontstaat elke keer als er in de raadzaal wordt gesproken over de bouw van een woonzorgvoorziening op het terrein aan de Prins Bernardstraat 2. En dat was de afgelopen jaren meer dan eens het geval. Waar de schoen precies wringt, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Maar de hoofdrolspelers lijken verstrikt te zijn geraakt in een juridische fuik. De vraag is nu wie van hen een gaatje weet te vinden.

 1. Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen
  PREMIUM
  COLUMN

  Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen

  Het idee van een Knarrenhof slaat aan in Noordoost-Twente. Oldenzaal is al een tijdje bezig met het realiseren van een woonhofje voor ouderen en in De Lutte hebben ze er ook wel oren naar. Een hofje waar senioren elkaar af en toe een handje helpen en samen leuke dingen kunnen doen. Maar je komt niet zomaar in zo’n hofje terecht. Nee, je moet wel eerst even in gesprek met Stichting Knarrenhof, om te kijken of je er wel past.

Oldenzaal e.o.

poll

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

 • Zeker, asociaal gedrag mag niet beloond worden (67%)
 • Onmogelijk, dan moet je de dader op heterdaad betrappen (5%)
 • Verlaag eerst de tarieven voor het storten van afval (28%)
912 stemmen