Volledig scherm

Debat over democratie in Oldenzaal en Losser

OLDENZAAL/LOSSER - In het kader van de landelijke campagne ‘Nederland Leest’ wordt volgende week zowel in Losser (donderdag 24 november) als Oldenzaal (vrijdag 25 november) een debat over democratie gehouden. In beide plaatsen gebeurt dat in de (toekomstige) bibliotheek

Het debat in Losser wordt gehouden in het toekomstige onderkomen van de bibliotheek: het gemeentehuis. Onder leiding van Tom van Veen, directeur van de stichting Fundament, gaan deelnemers het debat met elkaar aan. Een bestuurslid van Hallo Losser vertelt hoe dit platform gebruikt kan worden om burgers te informeren en mee te laten doen. Ben Pikula (griffier) en Martha Horstman (deelnemer aan cursus lokale democratie) geven aan hoe burgers de besluitvorming in Losser kunnen beïnvloeden en een vertegenwoordiger van de provincie legt uit hoe de (politieke) betrokkenheid van burgers vergroot kan worden. Het debat begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

De aftrap van het debat in de Oldenzaalse bieb (13.00 tot 14.00 uur) wordt verricht door schrijver, columnist en opiniemaker Özcan Akyol. Hij gaat samen met Peter Wester (oud-docent geschiedenis), Monique in het Veld (directeur De Bond), Eelco Bruinsma (vormgever/copyvoorbereider) en het publiek in discussie over prikkelende stellingen. Iedereen is welkom.

Oldenzaal e.o.