Volledig scherm
Phileine (links) en Maud houden een sponsorloop voor Noaberhart. © Jolanda Borggreve

Denekampse tieners op de bres voor Noaberhart

DENEKAMP - Twee 11-jarige meiden die zelfstandig een sponsorloop organiseren voor ‘Project Claudia’, het eerste project van de Stg. Noaberhart, mag op zijn minst opvallend genoemd worden. Phileine Berning en Maud IJland uit Denekamp presteren het.


Phileine vertelt: „Youri en Kyra zijn de kinderen van mijn oom die 10 jaar geleden plotseling overleden is. Ik ben blij dat het goed gaat met het project maar als ik Claudia zo zie dan wil ik ook graag wat voor haar, Kyra en Youri doen.” Ze voegde de daad bij het woord woord en zette hierover iets op papier voor haar ouders, die ze vroeg mee te denken. Het plan is een spreekbeurt te houden over ‘Noaberhart’ en een sponsorloop te organiseren om zo geld voor dit goede doel in te zamelen.

Enthousiast
Moeder Jolanda las de brief en was direct enthousiast. Phileine vond haar vriendin Maud bereid om mee te helpen. Moeder Jolanda schakelde met de stichting Noaberhart om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Het bestuur van de stichting was zo onder de indruk van het initiatief en de brief dat ze in overleg met Jolanda de brief op hun facebookpagina plaatste. Dit leverde een stormvloed aan positieve reacties op en dat gaf Phileine en haar vriendinnetje Maud vleugels. De dames lieten er vervolgens geen gras over groeien en hielden de dag erop al een spreekbeurt op de Veldkampschool in Denekamp om het team te informeren wat ze van plan zijn. De leiding van de Veldkampschool verleent volledige medewerking.

Ondernemers
Komende donderdag wordt de sponsorloop gehouden. De twee jonge organisatrices hebben werkelijk aan alles gedacht. Ze hebben met succes een aantal ondernemers in Denekamp benaderd om prijsjes te sponsoren zodat er zoveel mogelijk kinderen meedoen. Phileine en Maud hebben zelfs een grote sponsor gevonden in de persoon van Dennis Bonnes (Voicedata BV). Hiermee is de eerste € 250,00 al binnen en heeft de loop nog niet eens plaatsgevonden. Phileine en Maud gaan als een speer.

Mensen die Phileine en Maud willen sponsoren kunnen contact opnemen met Jolanda Borggreve (moeder van Phileine) via telefoonnummer 06-53347021.

Oldenzaal e.o.