Volledig scherm
© Robin Hilberink

Dennis Kamst nieuwe stadsdichter van Oldenzaal

OLDENZAAL - Met een gedicht over brouwerij De Bombazijn stelde Dennis Kamst zich zondagavond op de Midzomernacht in het Kalheupinkpark voor als de vierde stadsdichter van Oldenzaal. „Dichten is voor mij pure ontspanning. En het lijkt me leuk om te beschrijven wat er gebeurt.”

De nieuwe stadsdichter van Oldenzaal werkt als het even kan op zondagavond aan zijn poëtische overpeinzingen. Terwijl zijn vrouw Anneke op RTL 4 kijkt naar ‘het spel met de koffertjes’ pakt Dennis Kamst (42) zijn iPad. Lekker met woorden bezig, voor hem is het pure ontspanning.
Hij werd geboren in Borne, studeerde bestuurskunde aan de UT, is getrouwd en heeft drie kinderen: Guus (11), Linde (10) en Merel (8). „Spelen met taal heb ik altijd leuk gevonden. Als ik een bijzonder woord tegen kom, schrijf ik dat op. Reilen en zeilen bijvoorbeeld? Reilen, wat is dat en waar komt het woord weg?”
In zijn studententijd schreef hij gedichten. Daarna kwam het er lange tijd niet meer van. Robert Monninkhoff, een van zijn voorgangers, maakte dat Kamst zich bewust werd van het fenomeen stadsdichter. Toen zijn werk in kleine kring positief werd ontvangen, meldde hij zich dit jaar voor de uitverkiezing van de nieuwe stadsdichter. In het juryrapport worden de gedichten van Kamst een mengeling van actualiteit, historisch en concreet genoemd. Een oordeel waar hij zich wel in kan vinden: „Het lijkt me leuk om te beschrijven wat er gebeurt. Ik reflecteer op wat ik zie, af en toe met een kwinkslag. Ik ben niet zo van het hele zweverige, je moet het goed kunnen volgen. Daar speel ik mee.”

Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
De bezoekers van de Midzomernacht hielden het droog het genoten, liggend in het gras,in het Kalheupinkpark van een culturele avond. © Robin Hilberink

Oldenzaal e.o.