De jonge wagenbouwers van de Blaanke Boeskeulkes, Siepeljonkers en De Greun’n in de loods van de BB. Vanaf links: Justin Veelders, Youri Rekers, Marthijn Schulte, Rens Kaptein, Bart Kip en Douwe Emsbroek.
Volledig scherm
PREMIUM
De jonge wagenbouwers van de Blaanke Boeskeulkes, Siepeljonkers en De Greun’n in de loods van de BB. Vanaf links: Justin Veelders, Youri Rekers, Marthijn Schulte, Rens Kaptein, Bart Kip en Douwe Emsbroek. © Robin Hilberink

Deze jongeren gaan voor een podiumplek bij Grote Twentse Carnavalsoptocht

OLDENZAAL/DENEKAMP/OOTMARSUM - Morgen is de hoogmis van het carnaval: de Grote Twentse Carnavalsoptocht. Zes bouwers van drie jongerenverenigingen uit Noordoost-Twente kijken terug en vooruit.

Allemaal pakten ze ooit de eerste prijs bij de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. Douwe Emsbroek (23) en Bart Kip (25) deden dat vorig jaar met de Blaanke Boeskeulkes uit Oldenzaal. In 2018 gingen de Siepeljonkers van Youri Rekers (22) en Rens Kaptein (22) uit Ootmarsum hen voor. En het jaar daarvoor namen De Greune Köttelpeerkes van Marthijn Schulte (23) en Justin Veelders (24) de hoofdprijs mee naar Denekamp. Wat dat succes bij hen losmaakte? Vooral veel emoties.

Oldenzaal e.o.