Volledig scherm
De organisatie van de Boeskool zit na de diefstal van een hoeveelheid stroomkabels opgescheept met een schadepost van circa 4.000 euro. © Robin Hilberink

Diefstal stroomkabels bezorgt Boeskool in Oldenzaal financiële strop

OLDENZAAL - Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag de organisatie van de Boeskool is Lös een stevige schadepost bezorgd. Uit een afgesloten tent op het Bisschopsplein werden electriciteitskabels gestolen met een totale waarde van circa 4.000 euro.

Het jaarlijkse zomerfeest van Oldenzaal trok opnieuw heel veel bezoekers naar de Oldenzaalse binnenstad. De tevredenheid bij de organisatie kreeg een flinke knauw toen maandagmorgen duidelijk werd, dat dieven kans hadden gezien om aan de haal te gaan met een grote hoeveelheid stroomkabels. De kabels lagen opgeslagen in een afgesloten tent, meldt Bart Coopman, bestuurslid van de stichting Boeskool is Lös. „Wij zijn een stichting die geen winst maakt. Vierduizend euro is voor ons veel geld. Met zulke onkosten kunnen wij straks geen Boeskool meer organiseren. Dus als iemand wat gezien heeft, laat ze dan alsjeblieft een mail sturen naar info@boeskoolislos.nl”

Oldenzaal e.o.