Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Dierenactivisten protesteren bij slachterij in Oldenzaal

OLDENZAAL - Leden van de activistenbeweging Save Movement hebben woensdag gedemonstreerd bij slachterij Beernink in Oldenzaal. De slachterij noemt de demonstratie ‘zinloos maar netjes’.

Save Movement is een wereldwijde organisatie die streeft naar een liefdevolle samenleving waarin geen dieren worden gegeten. Woensdag was de eerste demonstratie van de beweging in Twente. Negen vertegenwoordigers stonden met borden bij de poort van de slachterij en fotografeerden en filmden het veevervoer. Het gaat de organisatie erom mensen ervan bewust te maken dat de stukken vlees in de schappen ooit warme, levende dieren waren.

Mededogen

Anne van der Sluis (34) uit Enschede haalde de Save Movement naar Twente. De demonstratie in Oldenzaal was de eerste in deze regio. Compassie met dier en mens is voor haar een kernbegrip. Save Movement zal volgens Van der Sluis dan ook nooit een terrein binnendringen of een veewagen bestormen.

Politie

Woordvoerder Paul Lansing van slachterij Beernink zegt dat de actievoerders zich uitstekend hebben gedragen. Er was alleen een verschil van mening over de grens van de openbare weg en het bedrijfsterrein, van belang omdat de demonstranten niet het bedrijf opmochten. De politie heeft dat beslecht.

Lansing spreekt van een zinloze actie. „Wij gaan ook niet op een veganistische bijeenkomst langs met een bal gehakt”, zegt hij. “Maar ze hebben zich absoluut netjes opgesteld”.

 1. Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen
  PREMIUM
  COLUMN

  Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen

  Het idee van een Knarrenhof slaat aan in Noordoost-Twente. Oldenzaal is al een tijdje bezig met het realiseren van een woonhofje voor ouderen en in De Lutte hebben ze er ook wel oren naar. Een hofje waar senioren elkaar af en toe een handje helpen en samen leuke dingen kunnen doen. Maar je komt niet zomaar in zo’n hofje terecht. Nee, je moet wel eerst even in gesprek met Stichting Knarrenhof, om te kijken of je er wel past.

Oldenzaal e.o.

poll

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

 • Zeker, asociaal gedrag mag niet beloond worden (67%)
 • Onmogelijk, dan moet je de dader op heterdaad betrappen (5%)
 • Verlaag eerst de tarieven voor het storten van afval (29%)
872 stemmen