Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Dierenactivisten protesteren bij slachterij in Oldenzaal

OLDENZAAL - Leden van de activistenbeweging Save Movement hebben woensdag gedemonstreerd bij slachterij Beernink in Oldenzaal. De slachterij noemt de demonstratie ‘zinloos maar netjes’.

Save Movement is een wereldwijde organisatie die streeft naar een liefdevolle samenleving waarin geen dieren worden gegeten. Woensdag was de eerste demonstratie van de beweging in Twente. Negen vertegenwoordigers stonden met borden bij de poort van de slachterij en fotografeerden en filmden het veevervoer. Het gaat de organisatie erom mensen ervan bewust te maken dat de stukken vlees in de schappen ooit warme, levende dieren waren.

Mededogen

Anne van der Sluis (34) uit Enschede haalde de Save Movement naar Twente. De demonstratie in Oldenzaal was de eerste in deze regio. Compassie met dier en mens is voor haar een kernbegrip. Save Movement zal volgens Van der Sluis dan ook nooit een terrein binnendringen of een veewagen bestormen.

Politie

Woordvoerder Paul Lansing van slachterij Beernink zegt dat de actievoerders zich uitstekend hebben gedragen. Er was alleen een verschil van mening over de grens van de openbare weg en het bedrijfsterrein, van belang omdat de demonstranten niet het bedrijf opmochten. De politie heeft dat beslecht.

Lansing spreekt van een zinloze actie. „Wij gaan ook niet op een veganistische bijeenkomst langs met een bal gehakt”, zegt hij. “Maar ze hebben zich absoluut netjes opgesteld”.

Oldenzaal e.o.