Tijdens de coronaperiode dit jaar nam het aantal woninginbraken in Noordoost-Twente af en werd er juist meer gestolen uit schuurtjes, garages en tuinhuisjes.
Volledig scherm
Tijdens de coronaperiode dit jaar nam het aantal woninginbraken in Noordoost-Twente af en werd er juist meer gestolen uit schuurtjes, garages en tuinhuisjes. © Thinkstock

Dievengilde in Noordoost-Twente moest wennen aan coronaperiode; forse stijging van onderlinge fraude

Minder woninginbraken, meer diefstal uit garages en schuren en een explosieve toename van de horizontale (digitale) fraude. De effecten van de coronapandemie zijn duidelijk terug te vinden in de cijfers van het basisteam Noordoost-Twente van de politie.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Oldenzaal e.o.