Volledig scherm

Dik 2 uur in de auto voor biografie Björn Kuipers

OLDENZAAL - Ze stonden er zaterdagmiddag bij boekhandel Broekhuis voor in de rij: een krabbel van scheids Björn Kuipers.

Björn: arbiter, ondernemer en inspirator, zo heet het boek over de succesvolle scheidsrechter. De lezer maakt kennis met Kuipers zelf en zijn familie, maar ook mensen met wie Kuipers veel werkt. Zoals videoanalist John Balvers van de KNVB en zijn vaste twee grensrechters Erwin Zeinstra en Sander van Roekel. En met Frits van Eerd, de grote baas van de Jumbo Supermarkten.

Deze drie fans stonden ook in de rij, kochten de biografie van Kuipers en scoorden een handtekening:

Gert-Jan Polder (43), administrateur uit Roon: "Ja, ik heb dik twee uur in de auto gezeten. Ik koop vaak boeken over inspirerende sportmensen en daar hoort Björn ook bij. Dan vind ik het leuk om er ook een handtekening van de betrokkenen in te hebben."

Maarten Velthauzen (13), scholier TCC De Thij: "Ik speel bij Quick in C6 en doe ook mijn maatschappelijke stage bij Quick'20. Tijdens die 20 uur vrijwilligerswerk ga ik pupillenwedstrijden fluiten. Als dat goed gaat, word ik misschien wel scheidsrechter, net als Björn."

Volledig scherm

Theo Schouten (63), burgemeester Oldenzaal: "Ik heb er twee gekocht. Eén voor onszelf en één voor ons neefje, Mart Bekhuis, die in de opleiding bij FC Twente/ Heracles speelt. Misschien dat hij er nog wat van opsteekt. En als burgemeester ben ik natuurlijk trots op Björn."

Volledig scherm
Volledig scherm
Scheidsrechter Björn Kuipers signeert zijn autobiografie © Christian van der Meij

Oldenzaal e.o.