Volledig scherm
De route van de Grote Twentse Carnavalsoptocht 2019 in Oldenzaal © De Kadolstermennekes

Dit is de route van de Grote Twentse Carnavalsoptocht

OLDENZAAL - Het startsein voor de 65e editie van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal klinkt zondagmiddag om 12.30 uur. Honderden deelnemers, waaronder eenlingen, tweelingen, kleine groepen, grote groepen en praalwagens, staan aan de start van de grootste carnavalsoptocht van Oost-Nederland.

De route start rond half één vanaf de Wilhelminastraat en trekt vervolgens richting de Kerkstraat, over de Markt, richting de Bisschopstraat. Zo’n twee uur na het startsein, rond 14.30 uur, wordt de eerste wagen verwacht op de Ganzenmarkt, terug in het centrum.

Veel regen

Het weer - veel regen en wind - is een stuk slechter dan de afgelopen jaren. Volgens Buienradar blijft het gedurende de hele optocht regenen. Met daarbij een zuidwestenwind, kracht 4, en een graad of elf zijn de weergoden carnavalvierend Oldenzaal niet erg goedgezind.

De optocht is gratis toegankelijk, wel wordt er gecollecteerd door de organisatie. Zo kunnen toeschouwers via een speciale QR-code twee euro doneren. 

Carnaval in Oldenzaal
Oldenzaal wordt al decennialang dé carnavalsstad noordelijk van de grote rivieren genoemd. In 1954 werd de eerste optocht gehouden en 65 jaar later is de animo nog steeds groot: jaarlijks bezoeken zo'n 100.000 mensen uit de hele regio op carnavalszondag De Grote Twentse Carnavalsoptocht. Na afloop van de optocht zakt een deel van de feestgangers verder door in de kroegen in de Oldenzaalse binnenstad.

Oldenzaal e.o.

Poll

Twentse wagenbouwers maken afspraken over volume tijdens carnavalsoptochten

  • Hé, hé, het zou tijd worden, is ook niet normaal (62%)
  • Wat een betutteling, oordopjes bieden ook uitkomst (24%)
  • Maakt mij niet uit, zolang ze maar geen afspraken maken over het drankgebruik tijdens de carnaval (13%)
2032 stemmen