Volledig scherm
Het vlot met de duikplank, waar de man voor het laatst gezien is. © GinoPress B.V.

Dode man in Het Hulsbeek is 'noodlottig ongeval'

OLDENZAAL - De dood van de 20-jarige man, die vrijdagavond in het Hulsbeek werd aangetroffen, is een 'noodlottig ongeval'. Dat laat de politie desgevraagd weten.

De politie en brandweer zochten vrijdagmiddag- en avond intensief, onder meer met een sonarboot en een drone, in de eerste zwemvijver van Het Hulsbeek naar een vermiste man. Hij was donderdagmiddag door een vriend voor het laatst gezien, zwemmend, in de buurt van de springplank midden op het water. De melding van de vermissing volgde vrijdagmiddag. 

Zoektocht

Tijdens de zoektocht werden, voor de zekerheid, duikers van een arrestatieteam ingelicht, omdat de verdwijning veel vragen opriep. Het lichaam moest daarom op zo'n manier worden geborgen dat eventuele bijzondere sporen op een strafrechtelijk juiste manier worden geregistreerd en veiliggesteld. 

Vrijdagavond laat werd het lichaam gevonden, zaterdagochtend volgde de bevestiging dat het inderdaad om de 20-jarige vermiste man uit Enschede gaat. „Er is geen sprake van een misdrijf”, laat een politiewoordvoerder desgevraagd weten. „Het is een noodlottig ongeval, zo hebben wij het geconstateerd. Meer dan dat kan ik er niet over zeggen.”

Oldenzaal e.o.