Volledig scherm
Mohammed loopt over een brug bij het Hulsbeek. Hier verdronk hij vorige week donderdag © Onbekend

Drenkeling Mohammed dicht bij Het Hulsbeek begraven

OLDENZAAL - Mohammed Soulaiman (20) die vorige week donderdag in Het Hulsbeek verdronk wordt woensdagmiddag vlakbij de recreatieplas in Oldenzaal begraven. In een oproep via sociale media meldt de familie dat Mohammed die in Enschede woonde, geen familie had in Nederland. Ze stelt dat de gemeente Oldenzaal de familie ‘enorm heeft geholpen om de uitvaart mogelijk te maken’. 

De familie is een inzamelingsactie begonnen om Mohammed ‘de mooie rustplaats te geven die hij verdient’. Daarvoor komt ze nog ‘een groot bedrag tekort’.

De politie meldde dat Mohammed is overleden door ‘een noodlottig ongeval’. Nu blijkt het woord ongeval echter een ongelukkige keuze. Een woordvoerder zegt dat de politie gewoon niet weet wat er is gebeurd. Maar een misdrijf is uitgesloten.

Begrafenis

De begrafenis is op de algemene begraafplaats aan de Schipleidelaan in Oldenzaal. Ze vindt na 14.00 uur plaats, na het islamitische dohrgebed. “Surely we belong to Allah and to Him we shall return”, staat in de rouwadvertentie.

  1. Haaksbergenaar Karel van de Kate blij met publieksprijs Twents Buutfestival

    Haaksberge­naar Karel van de Kate blij met publieks­prijs Twents Buutfesti­val

    HAAKSBERGEN - Drie keer is scheepsrecht! Voor Bennie Morsinkhof alias Karel van de Kate ging dat eind oktober zeker op. De derde deelname aan het Twentse Buutfestival leverde hem zowel de juryprijs als de publieksprijs van de Twentsche Courant Tubantia op. De publieksprijs nam Morsinkhof dinsdagmiddag in ontvangst, het was een collage op canvasdoek van zijn winnende optreden in Stadstheater De Bond in Oldenzaal.

Oldenzaal e.o.