Volledig scherm
Mohammed loopt over een brug bij het Hulsbeek. Hier verdronk hij vorige week donderdag © Onbekend

Drenkeling Mohammed dicht bij Het Hulsbeek begraven

OLDENZAAL - Mohammed Soulaiman (20) die vorige week donderdag in Het Hulsbeek verdronk wordt woensdagmiddag vlakbij de recreatieplas in Oldenzaal begraven. In een oproep via sociale media meldt de familie dat Mohammed die in Enschede woonde, geen familie had in Nederland. Ze stelt dat de gemeente Oldenzaal de familie ‘enorm heeft geholpen om de uitvaart mogelijk te maken’. 

De familie is een inzamelingsactie begonnen om Mohammed ‘de mooie rustplaats te geven die hij verdient’. Daarvoor komt ze nog ‘een groot bedrag tekort’.

De politie meldde dat Mohammed is overleden door ‘een noodlottig ongeval’. Nu blijkt het woord ongeval echter een ongelukkige keuze. Een woordvoerder zegt dat de politie gewoon niet weet wat er is gebeurd. Maar een misdrijf is uitgesloten.

Begrafenis

De begrafenis is op de algemene begraafplaats aan de Schipleidelaan in Oldenzaal. Ze vindt na 14.00 uur plaats, na het islamitische dohrgebed. “Surely we belong to Allah and to Him we shall return”, staat in de rouwadvertentie.

 1. Oldenzaalse burgemeester Theo Schouten zwaait af: ‘Zorg goed voor elkaar, voor de stad en de regio’
  PREMIUM
  Video

  Oldenzaal­se burgemees­ter Theo Schouten zwaait af: ‘Zorg goed voor elkaar, voor de stad en de regio’

  OLDENZAAL - Hij deed het graag op speciale gelegenheden: zingen. Samen met Sinterklaas op het balkon van het stadhuis, op het Kadolstergala of tijdens een concert. Zijn toegankelijke en betrokken houding maakte Theo Schouten geliefd als burgemeester. ‘Onder de mensen’ en ‘persoonlijk’, zo werd hij getypeerd. Vrijdagmiddag liet hij zich nog een keer van die kant zien tijdens een informele receptie in het stadhuis. Met zijn gitaar in zijn hand en microfoon aan de mond zong hij het slotakkoord als burgemeester van Oldenzaal.

Oldenzaal e.o.

poll

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

 • Hadden ze veel eerder moeten doen, is toch een incrowd-feestje (74%)
 • Eeuwig zonde, hoorde toch een beetje bij het begin van het nieuwe jaar (9%)
 • Mooie kans voor lokale ondernemers om een alternatieve receptie te organiseren (17%)
983 stemmen