Volledig scherm
De zussen Louk, Nienke en Sanne van Zutphen hebben hun diploma binnen. © Emiel Muijderman

Drie zussen uit Oldenzaal halen bijna gelijktijdig diploma

OLDENZAAL - In huize Van Zutphen in Oldenzaal was het donderdag driedubbel feest. De 17-jarige tweeling Sanne en Nienke (17 jaar) en Louk (bijna 16) haalden alledrie hun felbegeerde papiertje binnen. De champagne vloeide rijkelijk en ook het tapbiertje lieten de dames zich meteen goed smaken.

Dat gold ook voor Sanne, die eigenlijk deze vrijdag pas hoort of ze daadwerkelijk geslaagd is. „Maar dat gaat helemaal goedkomen. Ik stond er voor het examen al zo goed voor, ik vier het feest met mijn zussen gewoon mee”, schaterde de zelfverzekerde blondine.

Extra knap
Haar prestatie is extra knap, want ze deed op het Vavo College in Enschede Havo 4 én 5 in één jaar. „Tot dit schooljaar genoot ik iets te veel van het leven, maar net op tijd heb ik de knop omgezet. Alles ging dit jaar aan de kant voor school.”

Nerveus
Zo zelfverzekerd als zij was, zo nerveus waren Nienke en Louk. „Ik kon bellen tussen half vier en half zes, maar heb meteen om half vier de telefoon gepakt”, vertelt Nienke, die haar Havo-diploma haalde. „Toen de mentor zei dat ik de champagnefles kon ontkurken, hebben we dat ook meteen gedaan.”

Emotioneel
Louk slaagde op het vmbo (kb) voor horeca, bakkerij en recreatie. Zij moest wachten tot na zessen. „Toen ik hoorde dat het goed zat moest ik huilen, ik was zo geëmotioneerd.”

Feestje
Els en Dick van Zutphen kijken lachend toe. „Ja, ze zijn niet op hun mondje gevallen”, zeggen de ouders. Hun vierde dochter Coco is 14 en moet nog twee jaar wachten. Als het zo ver is helpen haar drie zussen wel met de organisatie van het feest. „Zaterdag komt er een tent in de tuin, de tap staat klaar, het wordt wel gezellig, denken we.”

Oldenzaal e.o.