Jan Geissler in de grote hal van zijn JG Slaapconcepten in Oldenzaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Geissler in de grote hal van zijn JG Slaapconcepten in Oldenzaal. © Cees Elzenga

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, de matrassen van Jan Geissler (49) zijn populair: 'We mogen er baby's op laten slapen'

OLDENZAAL - Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland: de matrassen van Jan Geissler (49) zijn populair. Met zijn JG Slaapconcepten produceert hij ze in allerlei soorten en maten. Het was een weg vol hobbels en moeilijkheden, maar inmiddels loopt het als een trein.

 1. Hoe gratis test voor zwangere vrouwen gevoelig ligt: ‘We glijden af naar maakbare samenleving’
  PREMIUM
  met poll

  Hoe gratis test voor zwangere vrouwen gevoelig ligt: ‘We glijden af naar maakbare samenle­ving’

  ,,Deze ga je wel laten testen, toch? Want dit hoeven we niet meer in onze samenleving”, is wat Linda Germs uit Apeldoorn te horen krijgt als ze met haar bolle buik en zoontje Lukas door de supermarkt loopt. Lukas heeft het downsyndroom en dat had tijdens de vroege zwangerschap al ontdekt kunnen worden met de NIP-test. Die wordt binnenkort gratis, maar hoe wenselijk is dat?
  Zwolle
 2. Geliefde ‘Nuri’ stopt na 40 jaar met autowassen in Zwolle: ‘Iedereen noemt mij zo, maar ik heet anders’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Geliefde ‘Nuri’ stopt na 40 jaar met autowassen in Zwolle: ‘Iedereen noemt mij zo, maar ik heet anders’

  De geliefde Orhan Kilic stopt na ruim 40 jaar met autowassen bij Effe Wassen aan de Ceintuurbaan. Gaat er niet meteen een lampje branden bij zijn naam? Kilic is beter bekend onder de naam Nuri. Bijzonder, want dit is de naam van de eigenaar die zijn zaak al in 1993 verkocht. ,,Lotte van Beek kwam in de wasstraat om haar olympische medailles aan mij te laten zien.”
  Zwolle