Met een nieuwe dwangsom voor de eigenaar van een pand aan de Deurningerstraat is de juridische strijd tussen de gemeente Oldenzaal en ondernemer Gerrit Koertshuis uit De Lutte een nieuwe fase ingegaan.
Volledig scherm
Met een nieuwe dwangsom voor de eigenaar van een pand aan de Deurningerstraat is de juridische strijd tussen de gemeente Oldenzaal en ondernemer Gerrit Koertshuis uit De Lutte een nieuwe fase ingegaan. © Annina Romita

Dwangsom van 75 mille moet prikkel zijn om illegale dakkapellen boven pand in Oldenzaal te verwijderen

OLDENZAAL - De aanhouder wint. In het geschil om een illegale dakkapel boven een winkelpand aan de Deurningerstraat is alleen de vraag of dat de gemeente is óf de eigenaar van het bewuste pand. Voor de derde keer is de laatste een dwangsom opgelegd. Dit keer een van 70.000 euro.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Oldenzaal e.o.