Rechtbank Almelo
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbank Almelo © Tubantia

‘Dwaze vader’ uit Oldenzaal beschuldigt Almelose rechter van machtsmisbruik

ALMELO/ZWOLLE - ‘Dwaze’ vader Ivo V. (51) beschuldigt politierechter Sylvia Taalman van vooringenomenheid en machtsmisbruik. Dat zei de Oldenzaler donderdag in de behandeling van het verzoek om de rechter te wraken. Het wrakingsverzoek werd via een videoverbinding gehouden in Zwolle. 

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Jongeren uit Tilligte, Lattrop, Beuningen en De Lutte zijn het wachten beu en willen dat er voor hen wordt gebouwd
  PREMIUM
  Column

  Jongeren uit Tilligte, Lattrop, Beuningen en De Lutte zijn het wachten beu en willen dat er voor hen wordt gebouwd

  Ze pikken het niet langer, zijn het lange wachten spuugzat en nemen nu zelf het heft in handen. De jongeren uit Noordoost-Twente eisen dat de politiek eindelijk vaart maakt met de bouw van betaalbare woningen. Waar het wel lukt luxe appartementencomplexen voor senioren en prijzige twee-onder-een-kapwoningen voor gevorderden op de woningmarkt uit de grond te stampen, slagen de gemeenten er maar niet in ook de twintigers te bedienen. Daar moet verandering in komen. Heel snel ook.