Drie woningen aan de Glindestraat zijn inmiddels dichtgetimmerd. De WBO probeert nu met man en macht ook de familie Pisano het (meest rechtse ) huis uit te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie woningen aan de Glindestraat zijn inmiddels dichtgetimmerd. De WBO probeert nu met man en macht ook de familie Pisano het (meest rechtse ) huis uit te krijgen. © Robin Hilberink

Echtpaar weigert huis in Oldenzaal te verlaten: ‘Ze spelen een vies spelletje’

OLDENZAAL - Drie van de vier bewoners aan de Glindestraat in Oldenzaal zijn inmiddels vertrokken, maar de familie Pisano weigert haar huis te verlaten. Als het gezin blijft tegenstribbelen sleept WBO Wonen haar voor de rechter.

De ramen van de drie woningen naast hen zijn dichtgetimmerd. Maar Jenny en Frans Pisano laten zich er niet door afschrikken. Want hoewel het woongenot er niet beter door wordt, zijn ze niet van plan het voorbeeld van hun buren te volgen. Die hebben onlangs op verzoek van de Oldenzaalse woningcorporatie hun woning aan de Glindestraat verlaten. WBO is voornemens de vier sociale huurwoningen pal tegenover de Jumbo te slopen. Het vrijkomende terrein wil de woningcorporatie verkopen aan supermarkteigenaar Björn Kuipers, die er veertig extra parkeerplaatsen wil realiseren. 

Oldenzaal e.o.