Volledig scherm
VVD-lijsttrekker Edgar Visscher (2e van links), geflankeerd Geert Nijland (links), Evelien Zinkweg en Ed Kosterink (geheel rechts). Op de achtergrond nog meer VVD-kandidaten. © VVD Oldenzaal

Edgar Visscher opnieuw
lijsttrekker VVD Oldenzaal

OLDENZAAL - Zes nieuwe namen in de top 10, maar de lijsttrekker voor de komende raadsverkiezingen  is een vertrouwd gezicht. Edgar Visscher voert opnieuw de kandidatenlijst aan voor de VVD Oldenzaal.

De kopman van de Oldenzaalse liberalen is in zijn sas met de nieuwe lijst, waarop in totaal 21 namen staan. Content is hij onder meer over het feit, dat drie van de eerste acht VVD-kandidaten vrouw zijn. In vergelijking met vier jaar geleden, toen Evelien Zinkweg (nummer twee op de lijst) de enige vrouw was, is dat een toename van 200 procent. Verantwoordelijk daarvoor zijn de beide nieuwkomers Noes Nevels (nummer zes) en Brigit Voshaar (nummer acht). 

Ed Kosterink

De top 5 wordt gecompleteerd door Geert Nijland op een derde plek, Ed Kosterink op nummer vier en Mirko Uitslag op nummer vijf. Waar Nijland en Uitslag al deel uitmaken van de VVD-fractie is Kosterink (66),  afkomstig uit de financiële wereld , een nieuw gezicht bij de VVD Oldenzaal.

Het huidige VVD-raadslid en voormalig fractievoorzitter Lex Schukking is op een (in principe) niet verkiesbare elfde plek terug te vinden. Schukking heeft te kennen gegeven na tien jaar te willen stoppen met zijn raadswerk. 

  1. Waterboarding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak
    PREMIUM

    Waterboar­ding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak

    ALMELO - De scheidslijn tussen wat je als leerkracht wel en niet kunt maken, is flinterdun. Een docent in Almelo raakte deze week in opspraak doordat hij het effect van martelmethode waterboarding demonstreerde in de klas. De rechter draaide deze week de straf die hij kreeg terug, maar de leraar is wel getekend door de hele situatie. Wij zetten drie andere controversiële zaken uit deze regio op een rij, met driemaal een hoofdrol voor de docent.

Oldenzaal e.o.

poll

Protestantse kerken in Noordoost-Twente moeten meer samenwerken

Protestantse kerken in Noordoost-Twente moeten meer samenwerken

  • Dat wordt de hoogste tijd, ook hier lopen de kerken leeg (29%)
  • Niet nodig zolang elke kerk zijn eigen broek kan ophouden (19%)
  • Over 10 jaar kunnen alle kerken dicht; zowel de katholieke als de protestantse (51%)
1178 stemmen