Volledig scherm

Eekte-Hazewinkel in Oldenzaal klaar, maar ondernemers houden wensen

OLDENZAAL - De ondernemers op Eekte-Hazewinkel zijn enthousiast over de herinrichting van hun bedrijventerrein. Met geld van de gemeente, de provincie en het waterschap is een duurzaam bedrijventerrein gerealiseerd. Met veel aandacht voor de afkoppeling van het hemelwater, LED-verlichting, het openbaar groen en ook ordening van ondergrondse infrastructuur.

Tevreden gezichten vrijdagmiddag op Eekte-Hazewinkel, waar de herinrichting van het bedrijventerrein op feestelijke wijze werd afgesloten. Wat er nu nog op het wensenlijstje staat? „Een betere aansluiting op het openbaar vervoer”, meldt het bestuur van de ondernemersvereniging.

Ver lopen
De ontsluiting is volgens voorzitter Jeroen Oosterwegel en penningmeester Han ter Braak nu verre van ideaal: „De busverbinding is niet echt goed en het station is ver lopen. We moeten kijken waar de grootste behoefte ligt. En of de bereidheid er is om de haltes aan te passen.” De beide bestuurders geven aan dat de ondernemers op Eekte-Hazewinkel ook aan de slag willen met duurzame energie en een (betere) beveiliging.

Ruim 5 miljoen
Meer dan vijf miljoen euro is de afgelopen geïnvesteerd in de herinrichting van Eekte-Hazewinkel. Het grootste deel van dit bedrag werd op tafel gelegd door de gemeente. Maar ook de provincie (vijf ton) en het waterschap (circa negen ton) betaalden flink mee. Veel geld werd uitgegeven aan infrastructurele maatregelen. Om de wateroverlast terug te dringen, werd het hemelwater bijvoorbeeld op heel veel plaatsen (56 hectare) van het riool afgekoppeld.

Enorme klus
Een enorme klus was het koppelen van bovengrondse en ondergrondse functies. Oosterwegel: „Het was een enorme klus die veel tijd heeft gekost. Eindelijk is er nu ordening in de ondergrond aangebracht.”

Oldenzaal e.o.