PREMIUM
Een flesje wijn met een frikandel? Dat kan bij snacklokaal De Meester van Joris in Oldenzaal
OLDENZAAL - Een snelle hap of toch liever luxer? Dat kan allebei bij snacklokaal De Meester. De nieuwe aanwinst van Joris ten Wolde opent zaterdag de deuren.
Voor menig Oldenzaler is het een jeugdherinnering: een frietje halen bij de cafetaria aan de Lyceumstraat. Joris ten Wolde (36) weet nog goed hoe hij als scholier op het Carmel de pauze benutte voor een uitstapje naar de snackbar. Nu frituurt hij zelf in zijn nieuwe snacklokaal De Meester. „Het is enerzijds een verwijzing naar onze ‘meesterlijke’ frieten en anderzijds naar onze buren, de Franciscusschool”, zegt hij over de naam.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
Haringparty terug op vertrouwde bodem: 750 bezoekers komen bijeen in stadstuin Oldenzaal
OLDENZAAL - De Haringparty Oldenzaal keerde vrijdagavond terug op vertrouwde bodem. Na een éénmalig uitstapje naar de Engelse Tuin, kwamen er zo’n 750 bezoekers bijeen in stadstuin. -
PREMIUM
Pizzeria La Fontanella in Oldenzaal voorlopig nog niet open: ‘Kan wel najaar worden’
OLDENZAAL - Pizzeria La Fontanella gaat voorlopig nog niet open. Eigenaresse Farah Alan verwacht pas in het najaar weer bezoekers te kunnen ontvangen. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
PREMIUM
Summer in the City eerste betaalde evenement in de geschiedenis van de Boeskool is Lös in Oldenzaal
OLDENZAAL - Met de eerste, échte editie van Summer in the City wordt geschiedenis geschreven in de annalen van de Boeskool is Lös. Voor het eerst wordt een evenement gehouden, waarbij entree wordt gevraagd van de bezoekers. „Als je iets fatsoenlijks wilt neerzetten, zal dat wel moeten.”
-
PREMIUM
Loes Segerink vertelt op UT over werk als biomedisch microwetenschapper: ‘Laten we interesse wekken voor ons vak’
ENSCHEDE/OLDENZAAL - Of het nou op de Zwarte Cross is of in een zaal vol collega's en familieleden, Loes Segerink uit Oldenzaal vertelt graag over haar werk als biomedisch microwetenschapper aan de Universiteit Twente. De hoogleraar hield vrijdagmiddag haar intreerede, over chips om kanker in urine op te sporen en over haar liefde voor de wetenschap. -
PREMIUM
Lekker speuren in het rijkste archief van Twente, voor Niels Bakker was er geen mooiere werkplek dan Oldenzaal
OLDENZAAL - Het afscheid van Oldenzaal zal hem zwaar vallen. Want het historisch archief van die stad behoort wel tot de rijkste van Twente en dat maakt Oldenzaal voor een ‘oalerwetse’ stadsarchivaris als Niels Bakker (60) tot de mooiste werkplek die hij zich in dit gebied kon wensen. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.