Volledig scherm
© Lars Smook

Een oude zwarte piano op het kleine stationnetje in Oldenzaal

OLDENZAAL - In navolging van plaatsen als Amsterdam, Utrecht, Groningen en Enschede heeft ook het NS-station in Oldenzaal een piano in 'huis'. Wachtende reizigers kunnen er even pianospelen of luisteren naar het spel van een ander.

Het gaat om een initiatief van de Oldenzaler Martin Meijerink. Hij kwam op het idee toen hij de piano op het Enschedese station zag staan. Meijerink bedacht zich dat een piano op het Oldenzaalse station ook niet zou misstaan. En dus deed hij via Facebook een oproep voor een piano. Marjolijn Baasdam van café 't Peuleke in Rossum reageerde: zij had nog wel een 110 jaar oude, zwarte piano staan die wel weg mocht.

Feestelijk
En dus staat de in het Duitse Göttingen gefabriceerde piano nu op het station in Oldenzaal. Tot groot plezier van niet alleen Martin Meijerink maar ook van de beheerder van de stationsrestauratie Jeroen Zier. De kwaliteit van de piano is goed, zo heeft een pianostemmer geoordeeld. Als de piano na enkele weken is geacclimatiseerd, wordt hij gestemd en wordt hij feestelijk in gebruik genomen. De eerste reiziger heeft er inmiddels op gespeeld: dat was Marianne Heselmans uit Wageningen.

Oldenzaal e.o.