Volledig scherm
De eerste 12 uurs race op de Kartbaan Oldenzaal was zo'n succes dat de race volgend jaar zeer waarschijnlijk een vervolg gaat krijgen. © PR

Eerste 12 uurs kartrace in Oldenzaal smaakt naar meer

OLDENZAAL - Een 12 uur durende kartrace op de Kartbaan Oldenzaal is zaterdag gewonnen door het Q-Tox Racing Team, dat zich in de kwalificatie ook al de snelste had getoond. Als tweede en derde eindigden respectievelijk G-Force en DonCharly Motorsport.

Voor deze race, de eerste in deze omvang in het 54-jarig bestaan van de baan, waren kartteams uit heel Nederland naar Het Hulsbeek gekomen. Tien teams stonden zaterdagmorgen aan de start.

Zij hadden in totaal 864 ronden gereden toen de finishvlag werd gezwaaid. Om het uur werden de karts voorzien van nieuwe brandstof en konden de teams desgewenst een frisse rijder inzetten. De wisselende weersomstandigheden maakten dat er veel werd gevraagd van de coureurs.

De snelste ronde werd gereden door het team van Rietmolen Racing. Opvallend was de gemiddelde leeftijd (50 jaar) van het team waarmee The Greenery aan de start verscheen. Het succes van de 12 uurs race maakt dat de wedstrijd zeer waarschijnlijk een vervolg gaat krijgen in 2017.

Volledig scherm
© PR

Oldenzaal e.o.