Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Eeuwenoude ornamenten in Oldenzaal gaan niet naar vuilstort

OLDENZAAL - Twee grote containers met daarin oude ornamenten hebben voor enige onrust gezorgd in Oldenzaal. De containers stonden tot dinsdag op een groenstrook aan de Paradijsstraat, pal naast de tuin van museum Palthehuis.

Passanten, die de containers zagen staan, waren bang dat de soms eeuwenoude ornamenten zouden worden afgevoerd naar de vuilstort. Maar dat is volgens de gemeente Oldenzaal niet het geval. Ze worden tijdelijk opgeslagen in het gemeentelijk depot.

Advies ingewonnen

De ornamenten zijn afkomstig uit de muren van de Stadstuinen, waar de Palthetuin, de Tuin van Soer en de tuin van stadsbrouwerij De Bombazijn deel van uit maken. De tuinen worden opgeknapt en zijn straks voor iedereen toegankelijk. Maar voordat kan worden begonnen met de inrichting ervan moesten de ornamenten uit de muren worden verwijderd.

„We hebben het Palthemuseum gevraagd om uit te zoeken wat er straks mag terugkeren in de tuin”, licht een woordvoerster van de gemeente toe. „Het museum heeft daarvoor advies ingewonnen van deskundigen. Objecten die niet terugkomen, worden niet weggegooid. Als mensen hiervoor een goede bestemming hebben, kunnen zij dit overleggen met het Palthemuseum.”

Quote

Objecten die niet terugkomen, worden niet weggegooid

Gemeente Oldenzaal

Sloop

Eind deze maand worden de oude muren tussen de drie tuinen gesloopt. De bouw van de nieuwe muur bij de Monnikstraat en de Paradijsstraat staat op de rol voor maart. De aanpak van het achterpad bij de Monnikstraat, fase 2, start begin juni. In september wordt het groen aangelegd.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Oldenzaal e.o.