Merel Wevers (16) deed vanwege coronamaatregelen eindexamen Nederlands in de Hofkerk in Oldenzaal. Bijzonder? „Nee, ik ben zo druk geweest met de vragen dat ik verder nergens op gelet heb."
Volledig scherm
PREMIUM
Merel Wevers (16) deed vanwege coronamaatregelen eindexamen Nederlands in de Hofkerk in Oldenzaal. Bijzonder? „Nee, ik ben zo druk geweest met de vragen dat ik verder nergens op gelet heb." © Reinier van Willigen

Eindexamen Nederlands in Oldenzaalse kerk begint met tekst over ‘ghosting’: ‘Leuk om dit een keer mee te maken’

eindexamensHeel opmerkelijk: het eindexamen Nederlands voor het vmbo begon maandag met een tekst over ‘ghosting'. Een Engelse term dus, voor het verschijnsel dat iemand na een date (ook al geen Nederlands woord) niets meer van zich laat horen. Merel Wevers wist er wel raad mee: „Ik vond het een leuk stuk. De manier van vragen leek gelukkig veel op de oefenexamens die ik had gemaakt dus ik wist wat de bedoeling was.”

  1. Statushouders in hotel De Kroon? Het zal menig Oldenzaler worst wezen
    PREMIUM
    column

    Statushou­ders in hotel De Kroon? Het zal menig Oldenzaler worst wezen

    In de bijna 12,5 jaar dat ik nu bij de krant werk kan ik mij niet herinneren dat Oldenzalers zich ooit massaal voor het stadhuis hebben verenigd om protest te voeren. Het coronaprotest (lees: de fakkeltocht) kwam het meest in de buurt, maar dat verliep op vreedzame wijze. De keren dat de Ganzenmarkt bommetje vol stond viel er altijd wel wat te vieren. Een Sinterklaasintocht, of de carnavalsoptocht bijvoorbeeld. Naast een geweldig evenement ook voor sommige deelnemers een uitgelezen kans om verkapt protest te voeren. Maar daar bleef het dan ook bij. In Oldenzaal kennen ze tot nu toe de betekenis van het woord demonstratie niet.