Merel Wevers (16) deed vanwege coronamaatregelen eindexamen Nederlands in de Hofkerk in Oldenzaal. Bijzonder? „Nee, ik ben zo druk geweest met de vragen dat ik verder nergens op gelet heb."
Volledig scherm
PREMIUM
Merel Wevers (16) deed vanwege coronamaatregelen eindexamen Nederlands in de Hofkerk in Oldenzaal. Bijzonder? „Nee, ik ben zo druk geweest met de vragen dat ik verder nergens op gelet heb." © Reinier van Willigen

Eindexamen Nederlands in Oldenzaalse kerk begint met tekst over ‘ghosting’: ‘Leuk om dit een keer mee te maken’

eindexamensHeel opmerkelijk: het eindexamen Nederlands voor het vmbo begon maandag met een tekst over ‘ghosting'. Een Engelse term dus, voor het verschijnsel dat iemand na een date (ook al geen Nederlands woord) niets meer van zich laat horen. Merel Wevers wist er wel raad mee: „Ik vond het een leuk stuk. De manier van vragen leek gelukkig veel op de oefenexamens die ik had gemaakt dus ik wist wat de bedoeling was.”

 1. Komt de eerste communie in Noordoost-Twente straks op de lijst van verdwenen religieus erfgoed?
  PREMIUM

  Komt de eerste communie in Noord­oost-Twen­te straks op de lijst van verdwenen religieus erfgoed?

  Mijn vrouw zal er niet raar van opkijken. Die verbaast zich allang niet meer over de kwaliteit van mijn geheugen waar het gaat om herinneringen aan mijn kindertijd. Maar hoezeer ik het geheugen ook pijnig, herinneringen aan de dag dat ik samen met mijn ouders de kerkbank uit mocht en naar voren mocht lopen voor mijn eerste heilige communie, ze willen maar niet boven komen drijven. Voor mijn verdediging wil ik wel aanvoeren dat die feestelijke dag inmiddels al wel meer dan een halve eeuw achter me ligt. Ik bedoel maar. Heb wel de dikke huid van een olifant, heel nuttig in dit vak, maar niet zijn geheugen.
 2. Heks'nkaas uit Oldenzaal komt met vegan-variant van bekende dip: ‘Niet iedereen wil dierlijk product’

  Heks'nkaas uit Oldenzaal komt met ve­gan-variant van bekende dip: ‘Niet iedereen wil dierlijk product’

  OLDENZAAL - De uit Oldenzaal afkomstige smeerdip Heks’nkaas introduceert vanaf deze week een veganistische variant op de roomkaas. Heks’nkaas komt met een vegan versie, die geen enkel van dieren afkomstig ingrediënt bevat en toch vrijwel dezelfde smaak heeft als de inmiddels bekende Twentse lekkernij. De Heks'nkaas Vegan is vooralsnog eerst alleen verkrijgbaar bij 800 filialen van Albert Heijn.

Oldenzaal e.o.