Volledig scherm
© Keolis

Eurobahn rijdt na valse start zondag ook op Twents spoor

Een tekort aan treinstellen en zitplaatsen, falende kaartautomaten en te weinig machinisten. Vervoersmaatschappij Eurobahn beleefde op het Duitse deel een valse start. Vanaf zondag rijdt de trein van Bielefeld naar Bad Bentheim ook op Nederlandse rails, naar Oldenzaal Hengelo.

HENGELO - Met ingang van zondag rijden de treinen van Eurobahn ieder uur van Hengelo en Oldenzaal naar Bad Bentheim en eindbestemming Bielefeld. Dat had al vanaf 10 december moeten gebeuren, maar het toelatingsproces van acht nieuwe voertuigen van Eurobahn was niet tijdig afgerond. De vraag rijst of de vervoersmaatschappij klaar is voor de logistieke krachttoer.

Op het Duitse deel van de RB 61 wordt al gereden. Dat verloopt vooralsnog met horten en stoten. Er zijn klachten binnengekomen over vertragingen op het deeltraject Schüttorf-Rheine. Bovendien is er een tekort aan rijtuigen en zijn er te weinig zitplaatsen, waardoor passagiers regelmatig achterblijven op het station, lange stukken moeten staan, of noodgedwongen met een tweedeklasticket uit moeten wijken naar de eerste klasse.

Automaten

Op het traject tussen Rheine en Bad Bentheim reed eind december twee dagen lang geen enkele trein. Reizigers moesten daar met de bus. Verder waren er problemen met de betaling van de tickets. De ingevulde vertrekstations werden door automaten niet herkend. 

Woordvoerder Donica Dorawa van Eurobahn zei ter verklaring in de Grafschafter Nachrichten dat acht nieuwe treinstellen met vijf rijtuigen van de vervoersmaatschappij wachten op toelating.

Beterschap beloofd

De strenge eisen van de Nederlandse en Duitse autoriteiten zouden hieraan debet zijn. Eurobahn heeft geen reservetreinen die dit probleem kunnen ondervangen. De aanvullende opleiding van Duitse machinisten, inclusief Nederlandse taallessen, zou ook voor oponthoud hebben gezorgd. 

Daar bovenop kwamen de personele problemen van Eurobahn. In de maand december waren te weinig machinisten beschikbaar om verzuimgevallen te kunnen opvangen. Dorawa beloofde beterschap, op alle fronten.

Oldenzaal e.o.

poll

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

  • Hadden ze veel eerder moeten doen, is toch een incrowd-feestje (76%)
  • Eeuwig zonde, hoorde toch een beetje bij het begin van het nieuwe jaar (8%)
  • Mooie kans voor lokale ondernemers om een alternatieve receptie te organiseren (16%)
717 stemmen