Volledig scherm
Ter compensatie van het afsluiten van de passage Deurningerstraat wil de gemeente snel maatregelen treffen die meer consumenten naar de aanloopstraten moeten leiden. © Lars Smook

Extra aandacht voor ondernemers in aanloopstraten Oldenzaal

OLDENZAAL - De ondernemers aan de Deurningerstraat, Grootestraat en Steenstraat trokken maandagavond aan het kortste eind in het debat over het revitaliseren van de Vijfhoek. Maar ze gingen niet helemaal met lege handen naar huis. De voltallige raad wil dat het college werk maakt van maatregelen die meer publiek naar deze aanloopstraten moet lokken.

Zo moet bij de herinrichting van de openbare ruimte, waarvoor de gemeente drie miljoen euro heeft uitgetrokken, worden begonnen aan de zijde van de Vestingstraat. Bij de herinrichting van het singelpark moet expliciet rekening worden gehouden met het parkeren en de groenvoorziening. Consumenten moeten ‘gemotiveerd’ worden om de Deurningerstraat te bezoeken. Verder moet de bewegwijzering zodanig worden aangepast, dat de aanloopstraten goed en makkelijk bereikbaar zijn. Tenslotte pleit de raad ervoor zowel de Steenstraat als de Deurningerstraat autoluw te maken.

Oldenzaal e.o.