Volledig scherm
De huishoudens in Oldenzaal die in 2017 meer dan een groenbak willen gebruiken, moeten daar 55 euro per jaar per stuk voor gaan betalen. © Frans Nikkels

Extra gft-container in Oldenzaal kost 55 euro

OLDENZAAL - Huishoudens in Oldenzaal die meerdere groencontainers gebruiken voor hun gft-afval moeten daar vanaf 1 januari 2017 voor gaan betalen. Voor hen geldt dan een tarief van 55 container per jaar.

Met ingang van volgend jaar gaat Oldenzaal over op het diftarsysteem. Een systeem waarbij de afvalstoffenheffing uit een vast en een variabel deel bestaat. Hoe hoog dat variabele bedrag uitvalt, hangt af van het aantal keren dat een grijze Otto aan straat wordt gezet óf dat gebruik wordt gemaakt van de ondergrondse restcontainer voor restafval. Voor het aanbieden van de groenbak wordt geen tarief in rekening gebracht.

Extra containers
Omdat het verwerken van gft wel geld kost en dit betaald moet worden uit de afvalstoffenheffing, is besloten om een vergoeding te vragen voor het gebruik van extra containers. Huishoudens die nu over twee of meerdere containers beschikken, kunnen kiezen of ze die in 2017 willen blijven gebruiken.

De verwerking van grof tuinafval kost minder geld. Om die reden heeft de gemeente besloten dat per 1 januari 2017 grof tuinafval gratis kan worden ingeleverd bij het afvalbrengpunt.

Oldenzaal e.o.