Volledig scherm
Shaira Bernsen (midden) organiseerde in juli het eerste feest voor kinderen die ertegen opzien uit te gaan. © Robin Hilberink

Feestvrees, lichamelijk beperkt of autisme? Dit Oldenzaals feest is voor hen

Het feest voor jongeren met feestvrees was een ‘klein succesje’. Het evenement krijgt nu een vervolg en een uitbreiding. "Het feest is voor iedereen die moeite heeft met stappen", zegt Shaira Bernsen. "Het gaat dan niet alleen om de vrees voor het onbekende, maar het is ook bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking of autisme. Zij stuiten ook op problemen tijdens het uitgaan.”

Als eerstvolgende activiteit organiseert Shaira met Impuls een discoavond met DJ en hapjes op 17 december bij Breedwijs aan de Helmichstraat. „Eigenlijk net als de vorige keer, maar nu vragen we iedereen met moeite om uit te gaan om te komen.”

Maandelijks
Impuls wil de activiteiten van de groep gelijkgestemden elke maand terug laten keren. Om zo juist het contact met de groep te behouden en te versterken. En elke maand willen ze wat anders doen: dansfeest, sport, bowlen, zwemmen, een bakworkshop. „Het wordt nog wel lastig om met iedereen rekening te houden”, geeft Shaira toe.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (0%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (79%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (21%)
14 stemmen