Volledig scherm
© Robin Hilberink

Feestvrees? Oldenzaalse meiden organiseren party voor lotgenoten

OLDENZAAL - Sanne, Shaira en Yitske gaan liever niet stappen, bang voor wat er kan gebeuren. Daarom organiseren ze, in samenwerking met welzijnsorganisatie Impuls, een feest voor lotgenoten.

‘Ik ben helemaal geen feestbeest”, zegt Sanne Burink. „Ik ga eigenlijk nooit naar feestjes. Ik hou ook helemaal niet van feestjes.” Toch houdt Sanne samen met haar vriendinnen Shaira Bernsen (17) en Yitske Westhof (18) op 14 juli een party.

Stappen
„Wij zijn jongeren die moeite hebben met discotheken”, legt Sanne uit. „Ik ga liever naar de film of blijf lekker thuis, want je weet eigenlijk nooit wat er op zo’n discoavond gebeurt. Maar we willen wel nieuwe mensen ontmoeten. Daarom houden we nu een feest voor kinderen die ook niet durven te gaan stappen.”

Risico
Om een voorbeeld te geven haalt Sanne een carnavalsavond aan. „Een vriendin vroeg me mee naar de disco van Rouwhorst. Ik ben thuisgebleven en daar ben ik blij om. De dag erop hoorde ik dat er gevochten was. Ook hoor je weleens dat mensen stiekem wat in iemands drankje doen: drugs en zo. Dat risico wil ik niet lopen.”
Prikkels
De meiden worden in de organisatie bijgestaan door hun docent van het praktijkonderwijs aan het Twents Carmel College. Zij bracht hen in contact met welzijnsorganisatie Impuls. „Ik was enorm blij met het initiatief van de meisjes”, vertelt Christa Douma van Impuls. „Zo’n feest hebben we nodig. Er is een groep jongeren in Oldenzaal die problemen heeft met uitgaan. Ook veel jongeren die zich eenzaam voelen. Voor hen zijn er in een normale discotheek te veel prikkels. Het feest van 14 juli is heel toegankelijk.”

Het feest is voor jongeren van 17 tot en met 25 jaar en vindt plaats bij Breedwijs, aan de Helmichstraat 42b in Oldenzaal. De toegang is gratis.

Oldenzaal e.o.