Op de Groote Markt barst het feest weer los.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Groote Markt barst het feest weer los. © Carlo ter Ellen

Flemming, muntprijs en fijne eetplekjes: dit staat er te gebeuren op de Boeskool is lös

OLDENZAAL - Nog één dag en het feest barst los in de Oldenzaalse binnenstad. Genoeg reden om het bomvolle programma van de Boeskool is Lös nog eens door te spitten. Deze opvallende nieuwkomers en onmisbare klassiekers kunnen bezoekers verwachten op de 50ste editie.

 1. Aan tafel om te praten over drugsgebruik, maar de ouders van Oldenzaalse jongeren staan bepaald niet te trappelen
  PREMIUM

  Aan tafel om te praten over drugsge­bruik, maar de ouders van Oldenzaal­se jongeren staan bepaald niet te trappelen

  OLDENZAAL - Het is een precair onderwerp dat zich maar lastig in de openbaarheid laat bespreken: het drugsgebruik onder jongeren en jongvolwassenen in de Boeskoolstad. Een probleem dat ook in omliggende dorpen de kop opsteekt. Om helder te krijgen hoe groot dit probleem nu eigenlijk is en wat er aan gedaan kan worden, gaan onderzoekers van het Trimbos Instituut volgende week in gesprek met jongeren en hun ouders. Grote vraag is natuurlijk wat er met de uitkomsten van deze aanpak wordt gedaan. Niet alleen in het stadhuis of politiebureau, maar ook in de huiskamers van alle gezinnen die dit aangaat.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’