Het bestuur van de stichting Stadsjongenskoor Oldenzaal heeft een nieuwe voorzitter in de persoon van Andrea Fuhrmann. Trees Vloothuis is de nieuwe voorzitter van de Vrienden van het SJK.
Volledig scherm
Het bestuur van de stichting Stadsjongenskoor Oldenzaal heeft een nieuwe voorzitter in de persoon van Andrea Fuhrmann. Trees Vloothuis is de nieuwe voorzitter van de Vrienden van het SJK. © Robin Hilberink

Fuhrmann en Vloothuis bestuurders Stadsjongenskoor Oldenzaal

OLDENZAAL - Nieuwe bestuurlijke gezichten bij de Stichting Stadsjongenskoor Oldenzaal en bij de Vrienden van het Stadsjongenskoor. Andrea Fuhrmann volgt Eduard Ponten op als voorzitter van de stichting. Oud-wethouder Trees Vloothuis is de nieuwe voorzitter van de Vrienden.

De eerste van de bestuurswisselingen had begin dit jaar al plaats. Jan Rabelink, voorzitter van de stichting Stadsjongenskoor, droeg zijn functie over aan Mark Rebers. Toen Rabelink drie jaar geleden begon als penningmeester was er nog sprake van een structureel tekort bij het koor. In zijn periode ontstond er een gezond evenwicht tussen inkomsten en uitgaven. 

Hoog niveau

Andrea Fuhrmann kent het koor via haar zingende zoon. De Oldenzaalse is ook bestuurslid bij de stichting Leendert Vriel Noord Oost Twente en zingt zelf al jaren op hoog niveau bij Exicon. Met secretaris Marian Meijerink en koormanager Sandra Hanter vormen de beide nieuwkomers Rebers en Fuhrmann nu het bestuur van het koor. Naast voorzitter Vloothuis bestaat het bestuur van de Vrienden van SJK, dat zich vooral richt op het bieden van structurele ondersteuning aan het koor, uit secretaris Elles Zwart, penningmeester Henk Hekman en Jan Rabelink (acquisitie). 

Oldenzaal e.o.