Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / Laurens van Putten

Fundering ligt er al, mast wordt geplaatst in Oldenzaal

OLDENZAAL - KPN begint vandaag met het plaatsen van een 40 meter hoge zendmast aan de Schipleidelaan in Oldenzaal.

Dat gebeurt ondanks toezeggingen van WBO Wonen dat de huidige mast op de flat aan de Guido Gezellelaan, langer mag blijven staan. WBO zegt uitstel toe, maar dat is voor KPN niet de oplossing. De provider blijft wel in gesprek met gemeente en bewoners.

Uitstel

„Er is vandaag weliswaar iets van uitstel toegezegd door de woningbouwvereniging. Dat is fijn, maar dit lost het probleem niet op, omdat we uiteindelijk toch weg moeten van die locatie”, zegt KPN-woordvoerder Stijn Wesselink. Volgens hem zou het anders zijn geweest als KPN gisteren van WBO Wonen te horen had gekregen dat ze daar nog vele jaren kan blijven.

Wat tevens een rol speelt bij het besluit om de plaatsing door te laten gaan, is dat de fundering al is gelegd in de groenstrook aan de Schipleidelaan (naast het tankstaton).

Hekwerk

Wesselink: „We hebben inmiddels de meeste kosten al gemaakt. Het hekwerk staat er. Alles is in gang gezet. In feite hoeft alleen de zendmast nog geplaatst te worden." Bovendien heeft KPN een onherroepelijke vergunning voor deze locatie op zak. "Het komen tot een nieuwe vergunning voor het plaatsen van een zendmast kan een proces zijn van lange adem", weet Wesselink. "Dat is afhankelijk van veel processen en externe factoren.”

Al met al voldoende reden voor KPN om de bouw van de zendmast aan de Schipleidelaan af te ronden. Dat betekent dat vandaag wordt begonnen met het plaatsen van de mast om de mobiele bereikbaarheid van Oldenzaal naar de toekomst toe te garanderen. KPN benadrukt dat ze tegelijkertijd in gesprek blijft met gemeente en omwonenden. De gesprekken voor een alternatieve locatie zijn pas recent gestart, de uitkomst is nog onzeker.

Oldenzaal e.o.

Poll

Twentse wagenbouwers maken afspraken over volume tijdens carnavalsoptochten

  • Hé, hé, het zou tijd worden, is ook niet normaal (62%)
  • Wat een betutteling, oordopjes bieden ook uitkomst (24%)
  • Maakt mij niet uit, zolang ze maar geen afspraken maken over het drankgebruik tijdens de carnaval (13%)
2032 stemmen