Volledig scherm
Als directeur-bestuurder van de welzijnsinstelling Impuls gaat Alice ten Dam nu ook leiding geven aan de stichting Palet, die sinds 2 oktober officieel deel uitmaakt van Impuls. © Frans Nikkels

Fusie van stichting Palet met Impuls in Oldenzaal

OLDENZAAL - De samenwerking was er al veel langer. Maar met het samengaan van de stichting Palet en Impuls gaan de beide organisaties nog een stap verder. Met ingang van 2 oktober is Palet, dat statushouders begeleidt bij de vestiging en integratie in de Twentse samenleving, officieel opgehouden te bestaan.

Zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van de statushouders staan centraal in het werk van Palet. Een taak die goed aansluit aan bij de  missie van welzijnsinstelling Impuls, dat mensen in staat wil stellen om actief deel te kunnen aan de samenleving. De naam Palet blijft bestaan, omdat ze herkenbaar en vertrouwd is bij de doelgroep. De bekende gezichten en medewerkers van Palet blijven bereikbaar op hun adres aan de Dr. Schaepmanstraat 3.  

Als gevolg van deze fusie kan het huidige dienstenaanbod aan statushouders worden uitgebreid en zelfs worden verstevigd. De ervaring en deskundigheid die Palet de afgelopen jaren heeft opgebouwd zal door Impuls breder worden ingezet bij andere organisaties in het sociaal domein.   

Oldenzaal e.o.