Volledig scherm
Als directeur-bestuurder van de welzijnsinstelling Impuls gaat Alice ten Dam nu ook leiding geven aan de stichting Palet, die sinds 2 oktober officieel deel uitmaakt van Impuls. © Frans Nikkels

Fusie van stichting Palet met Impuls in Oldenzaal

OLDENZAAL - De samenwerking was er al veel langer. Maar met het samengaan van de stichting Palet en Impuls gaan de beide organisaties nog een stap verder. Met ingang van 2 oktober is Palet, dat statushouders begeleidt bij de vestiging en integratie in de Twentse samenleving, officieel opgehouden te bestaan.

Zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van de statushouders staan centraal in het werk van Palet. Een taak die goed aansluit aan bij de  missie van welzijnsinstelling Impuls, dat mensen in staat wil stellen om actief deel te kunnen aan de samenleving. De naam Palet blijft bestaan, omdat ze herkenbaar en vertrouwd is bij de doelgroep. De bekende gezichten en medewerkers van Palet blijven bereikbaar op hun adres aan de Dr. Schaepmanstraat 3.  

Als gevolg van deze fusie kan het huidige dienstenaanbod aan statushouders worden uitgebreid en zelfs worden verstevigd. De ervaring en deskundigheid die Palet de afgelopen jaren heeft opgebouwd zal door Impuls breder worden ingezet bij andere organisaties in het sociaal domein.   

 1. Grenspost
  PREMIUM
  COLUMN

  Grenspost

  Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

 • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (69%)
 • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
 • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (23%)
1277 stemmen