Volledig scherm
De vrijwilligers en andere betrokkenen bij Ready zijn klaar voor het vierde Future Toernooi. © Reinier van Willigen

Future Toernooi Oldenzaal mogelijk dankzij vrijwilligers

OLDENZAAL - Op de gravelbanen van de Oldenzaalse tennisvereniging Ready begint zaterdag het zogeheten Rabobank Future Toernooi. Een internationaal evenement tennissers uit de hele wereld die vast van plan zijn om door te dringen tot de top.

Bij de OLTC Ready kunnen zij de eerste schreden op het lange en moeilijke pad zetten. Oldenzaal staat voor het vierde achtereenvolgende jaar op de lijst van internationale Futuretoernooien. En hoewel het prijzengeld in totaal met 10.000 dollar omhoog is gegaan, heeft Ready de begroting weer rond gekregen. Zowel bij de mannen als vrouwen is er 15.000 dollar aan prijzengeld, vorig jaar allebei nog 10.000 dollar. 

Vrijwilligers

Het toernooi wordt grotendeels gerund door vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat de banen er piccobello bij liggen. Ook hebben zij gezorgd voor een fraaie overdekte buitenkeuken. Hier geen cateringbedrijven die een voet tussen de deur krijgen. Alles wordt gedaan door de eigen - in totaal 45 - vrijwilligers. En dat betekent dat de tennissers niet zoals elders 18 euro voor een spaghettimaaltijd hoeven te betalen. Dat gebeurt op andere Futuretoernooien namelijk wel.

Kwalificatie

Er wordt de komende week gespeeld met een hoofdtoernooi met zowel 32 spelers bij de mannen als bij de vrouwen. Hiervoor kunnen spelers zich vanaf zaterdagmorgen 10.00 uur nog kwalificeren. Het hoofdtoernooi van de vrouwen begint maandagmorgen, een dag later beginnen de mannen. Opvallende spelers bij de mannen zijn de Davis Cup-spelers Thiemo de Bakker en Botic van de Zandschulp, respectievelijk 308e en 374e op de wereldranglijst. Uit de regio hebben Nikki Luttikhuis (Oldenzaal) en Ilco van Buuren (Hengelo) een wildcard gekregen. Het toernooi in het Kalheupinkpark is alle dagen gratis toegankelijk. 

Oldenzaal e.o.