Volledig scherm
Met de oprichting van een Promotiefonds DSG hoopt Wim Gaalman een eind te kunnen maken aan de discussie over het revitaliseren van de Vijfhoek. © Marieke Bakker

Gaalman wil Promotiefonds voor aanloopstraten Oldenzaal

OLDENZAAL - Wim Gaalman, initiatiefnemer van de Stichting Centrumbelang Oldenzaal in oprichting, wil een fonds in het leven roepen om promotie-activiteiten in de aanloopstraten te financieren. Het Promotiefonds DSG (Deurningerstraat, Steenstraat, Grootestraat) moet er komen op het moment dat de raad instemt met de afsluiting van de passage Deurningerstraat van de Vijfhoek.

Oud-notaris Gaalman hoopt dat de gemeenteraad unaniem met een voorstel komt een ‘substantieel bedrag’ beschikbaar te stellen voor zijn Promotiefonds DSG. Zelf spreekt hij van een ‘Variant Plus’. Met de uitvoering van het fonds moet worden begonnen zodra ‘de eerste schop de grond in gaat’ voor het revitaliseren van het winkelcentrum de Vijfhoek.

Het fonds kan volgens Gaalman een ‘enorme opsteker voor heel Oldenzaal zijn’. „Daarmee zijn hopelijk ook de Vijfhoek-discussies ten einde. Er moet actie komen. Al dat heen en weer gepraat, ook van verschillende kanten vanuit de bevolking, moet eindelijk voorbij zijn. Iedereen kijkt uit naar een duidelijk besluit en een heldere beslissing.” Gaalman wil Unibail-Rodamco (eigenaar van de Vijfhoek) voor 27 juni vragen de eventuele gemeentebijdrage te verdubbelen.

Oldenzaal e.o.