Volledig scherm

Gedonder om De Verjoardag op Plechelmusplein in Oldenzaal

OLDENZAAL - Ondernemers van het Plechelmusplein hekelen locatie van het grote podium bij pleinfeest De Verjoardag in Oldenzaal.

De feeststemming is op voorhand al bedorven bij de drie ondernemers aan het Plechelmusplein. Want hoewel Jules Bilous van de Wijnkelder XL, Jan Huiskes van Bistro Puur en Patrick Hagen van Vindom Wine Bar het initiatief voor een reprise van het pleinfeest ter gelegenheid van de Plechelmusbasiliek, De Verjoardag, toejuichen, zien ze de bui alweer hangen voor 9 juli.

Amper bereikbaar
Volgens de planning wordt er een podium geplaatst voor optredens, die het voor de drie ondernemers onmogelijk maakt om zaken te doen. "Vooropgesteld, we zijn allemaal van mening dat het een leuk en goed idee is om het pleinfeest weer te houden", zegt Bilous. "Maar nu is het podium op een dusdanige manier ingetekend dat onze zaken amper bereikbaar zijn. En nu we ook niet mee kunnen doen in de zakelijke kant van De Verjoardag is wat ons betreft de grens wel bereikt."

Overlegd
Organisator Marcel Willemsen is zich van geen kwaad bewust. 'Er is wel degelijk overleg geweest en we vieren een klein en intiem feest om de basiliek te eren. In de basiliek met klassieke muziek en buiten met een ABBA-tributeband. Dat is keurig met de ondernemers overlegd'.

Oldenzaal e.o.