Volledig scherm
De Deurningerstraat in Oldenzaal wordt niet opengesteld voor eenrichtingsverkeer. Een maatregel die overwogen werd om de straat aantrekkelijker te maken voor consumenten. © Emiel Muijderman

Geen eenrichtingsverkeer in
Deurningerstraat Oldenzaal

OLDENZAAL - Geen eenrichtingsverkeer voor de Deurningerstraat. Van de ondernemers in deze straat hoeft het niet meer. Wel wordt gekeken naar een proef met kort en goedkoop parkeren in de Gasthuisstraat, Kortestraat en Langestraat.

In de strijd tegen de leegstand was de terugkeer van de auto in de Deurningerstraat en de Steenstraat geruime tijd een serieuze optie. Concreet werd gedacht aan het invoeren van eenrichtingsverkeer, met daarbij de mogelijkheid van kort parkeren om een snelle boodschap te kunnen halen. Het langdurige overleg blijkt niets te hebben opgeleverd. „Jammer”, concludeert René Jansink namens de ondernemers. „Twee jaar geleden was de situatie heel anders. Toen waren we nog bezig om een bakker en een slager in de Deurningerstraat te krijgen. Nu zie je dat er al veel woningen zijn. Als er dan nog meer verkeer door de straat komt, dan wordt het echt een woonstraat. Terwijl we juist graag een winkelstraat willen blijven.” 

Profiel

Verkeerswethouder Manouska Molema bevestigt dat de optie eenrichtingsverkeer van tafel is. Van een gemiste kans wil ze niet spreken. Zij wijst erop dat het profiel van de Deurningerstraat is veranderd. Met als gevolg dat de vraag 'anders uitvalt'. Molema: „We hadden wel de bereidheid om een besluit te nemen.” 

Kort en goedkoop

Nu het eenrichtingsverkeer van de baan is, wordt onderzocht of er iets mogelijk is met kort (maximaal een half uur) en goedkoop (vijftig cent) parkeren. Daarbij wordt gekeken naar de Gasthuisstraat, Kortestraat en Langestraat, zijstraten van de Deurningerstraat en de Steenstraat. Jansink kondigt aan dat er een voorstel in de maak is. Wethouder Molema: „Als hier voldoende draagvlak voor is, pakken we dit snel op.”

Oldenzaal e.o.

poll

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

  • Hadden ze veel eerder moeten doen, is toch een incrowd-feestje (76%)
  • Eeuwig zonde, hoorde toch een beetje bij het begin van het nieuwe jaar (7%)
  • Mooie kans voor lokale ondernemers om een alternatieve receptie te organiseren (16%)
723 stemmen