Volledig scherm
De Deurningerstraat in Oldenzaal wordt niet opengesteld voor eenrichtingsverkeer. Een maatregel die overwogen werd om de straat aantrekkelijker te maken voor consumenten. © Emiel Muijderman

Geen eenrichtingsverkeer in
Deurningerstraat Oldenzaal

OLDENZAAL - Geen eenrichtingsverkeer voor de Deurningerstraat. Van de ondernemers in deze straat hoeft het niet meer. Wel wordt gekeken naar een proef met kort en goedkoop parkeren in de Gasthuisstraat, Kortestraat en Langestraat.

In de strijd tegen de leegstand was de terugkeer van de auto in de Deurningerstraat en de Steenstraat geruime tijd een serieuze optie. Concreet werd gedacht aan het invoeren van eenrichtingsverkeer, met daarbij de mogelijkheid van kort parkeren om een snelle boodschap te kunnen halen. Het langdurige overleg blijkt niets te hebben opgeleverd. „Jammer”, concludeert René Jansink namens de ondernemers. „Twee jaar geleden was de situatie heel anders. Toen waren we nog bezig om een bakker en een slager in de Deurningerstraat te krijgen. Nu zie je dat er al veel woningen zijn. Als er dan nog meer verkeer door de straat komt, dan wordt het echt een woonstraat. Terwijl we juist graag een winkelstraat willen blijven.” 

Profiel

Verkeerswethouder Manouska Molema bevestigt dat de optie eenrichtingsverkeer van tafel is. Van een gemiste kans wil ze niet spreken. Zij wijst erop dat het profiel van de Deurningerstraat is veranderd. Met als gevolg dat de vraag 'anders uitvalt'. Molema: „We hadden wel de bereidheid om een besluit te nemen.” 

Kort en goedkoop

Nu het eenrichtingsverkeer van de baan is, wordt onderzocht of er iets mogelijk is met kort (maximaal een half uur) en goedkoop (vijftig cent) parkeren. Daarbij wordt gekeken naar de Gasthuisstraat, Kortestraat en Langestraat, zijstraten van de Deurningerstraat en de Steenstraat. Jansink kondigt aan dat er een voorstel in de maak is. Wethouder Molema: „Als hier voldoende draagvlak voor is, pakken we dit snel op.”

 1. Archeologisch onderzoek in Oldenzaal: nieuw inzicht in geschiedenis stad
  PREMIUM
  VIDEO

  Archeolo­gisch onderzoek in Oldenzaal: nieuw inzicht in geschiede­nis stad

  OLDENZAAL - Dat Oldenzaal zich in de Middeleeuwen (ca. 500 tot 1500) ontwikkelde tot een belangrijke handelsstad en het kerkelijke centrum van Twente is bekend. Maar dat de stad al in de dertiende eeuw uit haar voegen barstte is voor de archeologen Hans Oude Rengerink en Thomas Spitzers een complete verrassing. Het tweetal komt tot deze conclusie na proefsleuvenonderzoek in een deel van de vroegere stadsgracht in de Tuin van Soer. De tuin vormt straks samen met de tuin van Palthe Huis en die van De Bombazijn een groene oase midden in de stad.

Oldenzaal e.o.

poll

Lil’ Kleine treedt op in Saasveld na ophef in Hengevelde

Lil’ Kleine treedt op in Saasveld na ophef in Hengevelde

 • Slim van de boeker. Hij trekt altijd wel veel publiek (9%)
 • Ik zou er na die wegloop-actie toch niet zo happig meer op zijn (52%)
 • Zolang het publiek het bier gewoon opdrinkt, is er niks aan de hand (40%)
1882 stemmen