Volledig scherm

Geen headliner op Fields of Joy? Organisator snapt niks van kritiek

OLDENZAAL - Manfred Geisink, initiatiefnemer en mede-organisator van het festival Fields of Joy, snapt niet dat mensen zeggen dat het festival dat afgelopen zaterdag op het Hulsbeek bij Oldenzaal werd gehouden, een publiekstrekker ontbeerde.

Volgens Geisink had het festival niet een maar drie headliners met Di-rect, Dotan en Typhoon. "Dan spreek je over de Nederlandse top. Hooguit Anouk en een band als Kensington staan daar nog weer boven. En Kensington hebben we vorig jaar al gehad."

Internationale artiest
Dat neemt niet weg dat het festival de komende jaren verder wil groeien, ook wat optredens betreft. "Natuurlijk willen wij ook een grote buitenlandse artiest contracteren. Maar daarmee is niet gezegd dat die grote internationale artiest op het hoofdpodium komt te staan. Dat kan ook heel goed een dj in de technotent zijn, of een optreden op een van de andere podia."

Evaluatie
De Oldenzaler kijkt verder tevreden terug op Fields of Joy 2016. "Het weer zat mee, er waren meer bezoekers dan vorig jaar en er waren geen incidenten te melden." Wel is hij op de hoogte van kritiek dat er te weinig toiletten en prullenbakken waren. "Daar gaan we uiteraard naar kijken tijdens de eindevaluatie."

Oldenzaal e.o.