Volledig scherm
Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oldenzaal begin dit jaar © Lars Smook

Gemeente Oldenzaal schrapt nieuwjaarsreceptie

OLDENZAAL - Er wordt volgend jaar geen nieuwjaarsreceptie gehouden door de gemeente Oldenzaal. Met de afscheidsreceptie van burgemeester Schouten en de installatie van de nieuwe burgemeester Welman zou het een overkill worden.

Normaal gesproken werd zo’n nieuwjaarsbijeenkomst kort na de jaarwisseling gehouden in het stadhuis. Het college van B en W nodigde daarvoor alle inwoners van Oldenzaal uit. De keuze om dat volgende maand niet te gaan doen, heeft alles te maken met het afscheid van burgemeester Theo Schouten en de installatie van zijn opvolger Patrick Welman.

Persoonlijk afscheid

Komende vrijdag kunnen de Oldenzalers tussen 16.00 en 18.00 uur persoonlijk afscheid nemen van Schouten tijdens een afscheidsreceptie in het stadhuis. Drie dagen later (op maandag 17 december van 17.00 tot 18.30 uur) is er op diezelfde locatie gelegenheid kennis te maken met de nieuwe burgemeester van de stad, Patrick Welman.

„Een nieuwjaarsreceptie is op zich wel gebruikelijk”, vertelt Schouten. „Maar bij dit soort gelegenheden tref je toch vaak dezelfde doelgroep. Drie van deze bijeenkomsten in zo’n kort tijdsbestek vonden we gewoon te veel. Dan krijg je toch een overkill.”

Combinatie geen optie

Een combinatie van de nieuwjaarsreceptie met bijvoorbeeld de sportverkiezingen bleek geen optie. Vandaar dat gekozen is om deze traditie een jaartje over te slaan. In plaats daarvan gaan het college en de raad na de jaarwisseling samen de stad in om een aantal verzorgingshuizen te bezoeken. Het gemeentebestuur meldt zich daar niet met lege handen, maar neemt verse nieuwjaarsrolletjes mee voor bij de koffie.

Poll

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

  • Hadden ze veel eerder moeten doen, is toch een incrowd-feestje (74%)
  • Eeuwig zonde, hoorde toch een beetje bij het begin van het nieuwe jaar (9%)
  • Mooie kans voor lokale ondernemers om een alternatieve receptie te organiseren (17%)
1495 stemmen

Oldenzaal e.o.